Horecamedewerkers zijn gezondste werkenden

Hoewel werknemers in de horeca een hoge werkdruk ervaren, behoren zij ook tot de gezondste werkenden van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Vacatures.nl op basis van cijfers uit de Nationale Enqute Arbeidsomstandigheden van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ruim 30 procent geeft aan te beschikken over een zeer goede gezondheid en 83 procent zegt geen medische klachten te hebben. Ter vergelijking: slechts 23,7 procent van de werknemers uit andere branches geeft aan een zeer goede gezondheid te hebben.

Horecamedewerkers claimen een baan te hebben met een hoge werkdruk, die veelal wordt veroorzaakt doordat ze snel moeten werken. Minder moeite hebben ze met de hoeveelheid werk die ze moeten doen en met de piekmomenten waarop ze extra hard moeten werken. Daarnaast hebben werknemers in de horeca minder moeite met het werk dan de gemiddelde Nederlander.

Kleine ongelukken
Wat betreft de werkomstandigheden valt op dat men in de horeca veel te maken heeft met werkzaamheden die kracht kosten, lawaai met zich meebrengen en van tijd tot tijd gevaarlijk zijn. Kleine ongelukken komen in de horeca nogal eens voor. Met name steek- en snijwonden zijn aan de orde van de dag, maar ook verbrandingen worden door veel horecamedewerkers genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *