Handleiding V&G voor opdrachtgevers beschikbaar

De ‘Handleiding stappenplan V&G’ biedt opdrachtgever informatie over de verplichtingen en verantwoordelijkheden rondom gezondheid en veiligheid tijdens het werken. Het is een leidraad om bij projecten te voldoen aan de V&G (Veiligheid en Gezondheid) verplichtingen van de Europese richtlijn 92/57, de Arbeidsomstandighedenwet, het Arbeidsomstandighedenbesluit en het Bouwbesluit.

De opdrachtgever heeft volgens de wet- en regelgeving de verantwoordelijkheid om te zorgen dat er een ontwerp komt dat met zo min mogelijk gevaren kan worden gerealiseerd, gebruikt, onderhouden en gesloopt. Het resultaat hiervan wordt vastgelegd in veiligheid- en gezondheidsplannen (V&G-plannen).

De handleiding bestaat uit een stappenplan voor een V&G plan voor traditionele contracten (DNR en UAV) en een stappenplan voor geïntegreerde contracten (DB of DBM op basis van de UAV-GC, of DBFMO). Naast de stappenplannen biedt deze publicatie ook stroomschema’s, checklists en toelichtingen op gebied van eisen of verplichtingen in verschillende fases. Denk hierbij aan de initiatieffase, de ontwerpfase en de uitvoeringsfase.

Ga voor meer informatie en de publicatie naar de website van GC Veiligheid.

Klik hier voor de publicatie ‘Handleiding stappenplan V&G voor opdrachtgevers’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *