Dikke werknemers volgen advies bedrijfsarts niet op

Dikke werknemers doen te weinig met het gezondheidsadvies van bedrijfsartsen. Ze veranderen hun leefstijl niet, met het gevaar van steeds grotere gezondheidsklachten. Dit zegt directeur preventiezorg Anja Vollering van Zorg van de Zaak, een van de grootste arbodiensten van Nederland.

Het is volgens Vollering belangrijk dat bedrijfsartsen en werkgevers samen gerichte begeleiding aanbieden voor werknemers met gezondheidsproblemen. `Alleen advies geven helpt niet. Aan gerichte training en begeleiding, deels online en deels met anderen, hebben zij veel meer. Dat leidt tot gezonder personeel en minder verzuim.`

Slechts 10% van de werknemers maakt op dit moment gebruik van de mogelijkheid tot het Periodiek Medisch Onderzoek. Hierbij kijken bedrijfsartsen of werknemers problemen met de gezondheid hebben. `Dit onderzoek is zeer belangrijk om medische klachten vroegtijdig te signaleren`, stelt Vollering. `Zeker nu zo`n grote groep met overgewicht kampt en daardoor een groter risico loopt op diabetes en hart- en vaatziekten.` Uit cijfers van het CBS blijkt dat Nederlanders snel aankomen als ze ouder worden. Vanaf de groep van 40 tot 50 jaar en daarboven is de meerderheid te dik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *