App maakt preventie inzichtelijk voor elke werknemer

Iedereen is zijn eigen preventiemedewerker met de app PreventieCoach Arbo. De app maakt het mogelijk om alle kennis en vaardigheden op het gebied van arbeidsomstandigheden, preventie en vitaliteit met elkaar te delen.

De app is ontwikkeld vanuit co-creatie en biedt onder andere de volgende onderwerpen:

  •  E-learning tillen, PSA, veilig gedrag enz
  •  Diverse energie gevende werkvormen
  •  Stappen van gedragsverandering, werken aan bewustwording en eigenaarschap
  •  Coach- en communicatievaardigheden
  •  Leerzame filmpjes
  •  Diverse checklists

De app is niet alleen relevant voor werknemers die zelf willen werken aan gezonde arbeidsomstandigheden, maar ook voor arbo-professionals, zoals preventiemedewerkers, ergocoaches, veiligheidscoaches, PSA-coaches, arbo-professionals, werkgevers, OR, HRM'ers die informatie en kennis binnen handbereik willen hebben.

De app maakt dat werknemers worden gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid in het meedenken over preventie, vitaliteit en het vinden van oplossingen. Leidinggevenden kunnen deze app daarom gebruiken om ervoor te zorgen dat de aandacht voor gezond, veilig en plezierig werken vanzelfsprekend wordt.

Uit eerder onderzoek van het Platform Over Preventie blijkt dat iedereen binnen een organisatie zich bezig kan houden met preventie en dat dit voor slechts weinig medewerkers een fulltime baan is. Drie op de vijf medewerkers houden zich hooguit een kwart van hun tijd bezig met preventie.

Meer informatie
In dit filmpje kom je meer te weten over de app.
Je kunt deze gratis app downloaden voor android in google play en voor apple in de appstore.
De app is ook toegevoegd aan de Samen-Werk-Koffer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *