Aanhoudingen na bedrijfsongeval met pallets komkommers

Drie verdachten zijn afgelopen dinsdag in Limburg aangehouden omdat ze een slachtoffer van een bedrijfsongeval hebben willen beïnvloeden. Door het geven van een vals certificaat en het onder druk zetten van het slachtoffer om te liegen, hoopten de verdachten geen boete te krijgen voor het arbeidsongeval. De directie Opsporing van de Inspectie SZW heeft de zaak onderzocht en heeft geleid tot de aanhouding van de drie verdachten. De aanhouding is verricht in opdracht van het Functioneel Parket.

In juni 2016 vindt in een onderneming in Venlo een bedrijfsongeval plaats. De chauffeur van een palletheftruck rijdt die avond met drie pallets met komkommers. In een bocht kantelen de pallets en de chauffeur springt onder het rijden van de heftruck af. Gevolg is wel dat de heftruck over zijn been rijdt en de betrokkene hierdoor een open beenbreuk oploopt. Betrokkene is nog steeds arbeidsongeschikt hierdoor.

De Inspectie SZW doet zoals gebruikelijk onderzoek naar dit arbeidsongeval. Tijdens het onderzoek wordt de directie Opsporing van de Inspectie SZW benaderd door de collega’s van de afdeling Arbo van de Inspectie omdat er twijfel is gerezen over bepaalde documenten. Uit het onderzoek is het vermoeden gerezen dat het slachtoffer onder druk is gezet om niet de hele waarheid te vertellen over het ongeluk. Daarnaast heeft een leidinggevende van het bedrijf na het ongeluk bij een ander bedrijf een vervalst certificaat laten opmaken waaruit zou blijken dat het slachtoffer zijn diploma had om op de heftruck te rijden. Het slachtoffer heeft vermoedelijk onder druk het certificaat ondertekend.

Naar aanleiding hiervan heeft de Inspectie SZW, in opdracht van het Functioneel Parket, drie verdachten aangehouden. De aangehouden zijn een 47 jarige man uit Maasbree, de leidinggevende van het uitzendbureau uit Venlo, een 50 jarige man uit Berghem, leidinggevende van het bedrijf in Venlo waar de uitzendkracht werkzaam was en een 49 jarige man uit Meerlo die het valse certificaat leverde. De drie verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten.

Bron:groentennieuws.nl
Publicatiedatum: 23-3-2017

Een gedachte over “Aanhoudingen na bedrijfsongeval met pallets komkommers”

 1. Arbeidsongeval en geen zin in een boete?
  23-03-2017

  komkommerkrat_220127206

  Drie verdachten zijn in Limburg aangehouden voor beïnvloeding van een slachtoffer van een arbeidsongeval. Door het onder druk zetten van het slachtoffer om te liegen over de toedracht van het ongeluk en het geven van een vals certificaat, hoopten zij een boete te ontlopen.

  De directie Opsporing van de Inspectie SZW heeft de zaak onderzocht en nu drie verdachten aangehouden. De aanhouding is verricht in opdracht van het Functioneel Parket.

  Open beenbreuk door kantelende heftruck

  In juni 2016 vindt in een onderneming in Venlo een arbeidsongeval plaats. De chauffeur van een palletheftruck rijdt die avond met drie pallets met komkommers. In een bocht kantelen de pallets, de chauffeur springt onder het rijden van de heftruck af. De heftruck rijdt over zijn been en hij loopt hierdoor een open beenbreuk op. De man is hierdoor nog altijd arbeidsongeschikt.

  Vals certificaat, slachtoffer onder druk

  De Inspectie SZW doet zoals gebruikelijk onderzoek naar het arbeidsongeval. Tijdens het onderzoek ontstaat er twijfel over bepaalde documenten. Ook rijst het vermoeden dat het slachtoffer onder druk is gezet om niet de hele waarheid te vertellen. Bovendien heeft een leidinggevende van het bedrijf na het ongeluk elders een vervalst certificaat laten opmaken. Dit zou moeten aantonen dat het slachtoffer in het bezit is van een heftruckdiploma. Het slachtoffer heeft dit certificaat vermoedelijk onder druk ondertekend.

  Inspectie SZW houdt drie verdachten aan

  Naar aanleiding van deze bevindingen rond het arbeidsongeval heeft de Inspectie SZW drie verdachten aangehouden. De aangehouden personen zijn een 47-jarige man uit Maasbree, leidinggevende van het uitzendbureau uit Venlo, een 50 jarige man uit Berghem, leidinggevende van het bedrijf in Venlo waar de uitzendkracht werkzaam was en een 49 jarige man uit Meerlo die het valse certificaat leverde. De drie verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten.

  Bron: rijksoverheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *