Aan de slag met de PSA-checklist

Bron:Arboned

Geef verzuim door ongewenst gedrag of een hoge werkdruk geen kans: ga nu aan de slag met uw beleid psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Download de PSA-checklist van ArboNed.

PSA belangrijk arbeidsrisico

Ruim een derde van het verzuim heeft een psychische oorzaak. Bij werkgerelateerde klachten heeft psychisch verzuim vooral te maken met psychosociale arbeidsbelasting (PSA): ongewenst gedrag en werkdruk. PSA is al jaren een van de belangrijkste arbeidsrisico’s

PSA voorkomen

Als werkgever bent u verplicht grensoverschrijdend gedrag en werkdruk te voorkomen. De aanpak op ongewenste situaties, zoals pesten of discriminatie, legt u vast in een wettelijk verplicht PSA-beleid. U kunt het beleid zelf vormgeven, of opstellen in samenwerking met een externe bedrijfsmaatschappelijk werker. Een praktisch startpunt is onze PSA-checklist.

Download PSA-checklist

Zelfinspectietool SZW

De zelfinspectietool Werkdruk en Ongewenst gedrag van de Inspectie SZW kunt u gebruiken als hulpmiddel bij uw PSA-beleid. Met deze tool kijken werkgevers door de bril van de inspectie naar hun organisatie. De tool gaat in op factoren die kunnen leiden tot werkstress: werkdruk, agressie en geweld, pesten op het werk, (seksuele) intimidatie en discriminatie.

Uw PSA-beleid direct geregeld

Ongewenst gedrag in een organisatie verpest de sfeer. ArboNed ondersteunt u met een PSA-beleid voor het voorkomen en aanpakken van ongewenst gedrag. Heeft u 35 of minder werknemers? Kies dan de voordelige PSA-module. Uw PSA-beleid in één keer goed geregeld.

PSA-beleid afsluiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *