Wat is belangrijk bij de keuze van een nieuwe arbodienst?

overgenomen van:groenlosegids.nl

Als ondernemer bent u verplicht om een arbodienst af te sluiten. Zelfs als u maar één werknemer in dienst heeft is het belangrijk om professionele zorg en veilige arbeidsomstandigheden te bieden. De arbodienst ondersteunt u en uw werknemers bij het verzuimbeleid en arbeidsomstandighedenbeleid. Samen zorgen jullie voor een veilige, gezonde en prettige werkomgeving. In dit artikel leest u op welke zaken u moet letten als u een nieuwe arbodienst wilt uitzoeken.

Kies voor een gecertificeerde arbodienst

Allereerst is het verstandig om in zee te gaan met een gecertificeerde arbodienst die werkt met BIG-geregistreerde artsen. Zo weet u zeker dat de arbodienst voldoet aan alle wettelijke eisen. U haalt bovendien gegarandeerd de juiste kennis en expertise in huis. U heeft daarnaast recht op een second opinion van een andere bedrijfsarts bij vragen en/of twijfels. Op de website van de Stichting Beheer Certificatieregeling Arbodiensten vindt u een handig overzicht van alle gecertificeerde arbodiensten in uw provincie.

Zoek een dienstverlening die bij u past

Niet alleen qua arbodiensten, maar ook qua dienstverlening heeft u een ruime keuze uit verschillende opties en pakketten. Welke dienstverlening het beste bij u past is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, uw werkzaamheden en bijbehorende risico’s en uw persoonlijke voorkeuren. Doe daarom uitgebreid onderzoek naar de verschillende opties en kies voor een dienstverlening die aansluit bij uw bedrijf. Vraag goed naar de voorwaarden en welke diensten allemaal inbegrepen zijn. Zo komt u niet achteraf voor verrassingen te staan.

Vergelijk pakketten en prijzen

Het vergelijken van aanbieders en pakketten is een goede manier om een weloverwogen keuze te maken. Arbodiensten vergelijken doet u door te letten op de voorwaarden, de diensten die zijn inbegrepen en de prijs. Kies niet voor de laagste prijs zonder te hebben gelet op de voorwaarden en de diensten die inbegrepen zijn. Neem bovendien voldoende tijd om onderzoek te doen. Ook uw verzekeraar biedt soms de mogelijkheid om een verzuimverzekering inclusief arbodienst af te sluiten. Dit is praktisch omdat u slechts met één contactpersoon zaken hoeft te doen. 

Hulp nodig bij uw keuze?

Heeft u hulp nodig bij uw keuze? Bezoek HR Navigator en begin direct met het online vergelijken van arbodiensten. HR Navigator werkt geheel onafhankelijk. Het enige wat u hoeft te doen is te vertellen wat u precies zoekt. HR Navigator vergelijkt vervolgens 250 verschillende aanbieders en stuurt u een vergelijking en 3 offertes op maat. De HR adviseurs voorzien u bovendien graag van een persoonlijk advies als u nog vragen heeft of meer informatie wilt over dit onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *