Vloeibare ZandCement nu ook voor zwevende vloersystemen

Eind 2014 introduceerde begunstigend lid Weber Beamix de Vloeibare ZandCement (VZC). Een nieuwe manier van werken waarbij intensief smeren en afreien niet meer nodig is.

De Vloeibare ZandCement is te gieten en daarmee snel en Arbo-vriendelijk. Na uitgebreid testen blijkt de VZC ook toepasbaar op zwevende vloersystemen. Dat maakt de VZC nog breder inzetbaar. 

Lichter werkt!

Nieuwe tijden, nieuwe wetten, zeker als het gaat om het verminderen van de fysieke belasting. Vanaf 1 januari 2015 controleert de inspectie streng of de regels voor het maken van zandcement dekvloeren volgens de traditionele methode worden nageleefd. Het ministerie van SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft de fysieke belasting voor het vervaardigen van een gietdekvloer als referentie genomen voor de productie van dekvloeren.

Vloeibare ZandCement combineert de voordelen van de eenvoud van zandcement met de hoogwaardige eigenschappen van cementgebonden gietdekvloeren. Eenmaal uitgegoten op de vloer is de Vloeibare ZandCement  eenvoudig met een drijfrei  af te werken. De sterkte is constant en wordt automatisch verkregen, vanwege het zelfverdichtende karakter van het Vloeibare ZandCement.

Meer met minder

Werken met weber.floor VZC® zorgt door het vloeibare ‘easy leveling’ karakter voor een hogere bouwsnelheid en daarmee voor een tijdsbesparing van circa 30%. Dit betekent dat met minder inspanning, minder kosten en minder investeren uiteindelijk meer vierkante meters per uur gemaakt kunnen worden. Het product is direct en in vrijwel elke ruimte toepasbaar en vanaf nu ook toe te passen op zwevende vloersystemen.

Specificaties

  • Laagdikte van 3 tot 10 cm
  • Cementgebonden
  • Sterkteklasse C16-F4

(Bron: Noa.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *