Nieuwe website Veilige praktijklokalen praktijkonderwijs

Tijdens de Landelijke Dag voor het praktijkonderwijs op woensdag 9 december is de nieuwe website www.veiligepraktijklokalen.nl/pro live gegaan. De website is bedoeld voor docenten en toa’s in het praktijkonderwijs. Dankzij de site hebben zij informatie en tools om het onderwijs veiliger te maken voor henzelf en voor de leerlingen.  

Op de site www.veiligepraktijklokalen.nl/pro staat o.a. informatie over wet en regelgeving rond veiligheid (bijvoorbeeld over machines en afzuiging), machine-instructiekaarten voor leerlingen en handige checklists voor een veilig lokaal en apparatuur. Met de checklist beoordeelt u periodiek (eens in het jaar) of uw praktijklokaal aan alle aspecten rond veiligheid voldoet. Er zijn onder andere checklists voor het lokaal, geluid, persoonlijke beschermingsmiddelen en voor machines en apparaten. De website is ook toegankelijk voor tablets en smartphone, dus altijd en overal bereikbaar.  

De website www.veiligepraktijklokalen.nl/pro is ontwikkeld in samenwerking tussen de platforms voor het praktijkonderwijs, het Platform praktijkonderwijs en de Vereniging Landelijk Werkverband Praktijkonderwijs, en Voion. De website is onderdeel van de portal www.veiligepraktijklokalen.nl. Deze portal moet toegang gaan bieden tot informatie, checklists en instructiekaarten voor alle praktijklokalen in het voortgezet onderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *