Meldpunt bouwongevallen

Via de website bouwongeval.nl van Arbouw kunnen bedrijven met een eenvoudige en gratis registratietool (Storybuilder Bouw) ongevallen en bijna-ongevallen in de bouw registreren. Marcel Kouwenhoven, KAM-coördinator bij Vroom Funderingstechnieken is enthousiast over dit initiatief.

Marcel over de registratietool: "Dit is een mooie stap vooruit, met name voor de wat kleinere bouwbedrijven waarbij iemand op kantoor de veiligheidsregistraties erbij moet doen. Het eerste incident bij Vroom (van een half jaar geleden) is door mij als proef op de som erin gezet. Ik vond het een bruikbaar registratiesysteem."
Doordat Marcel -net als vele andere personen- zijn mening gaf over deze registratietool won hij een vliegles. Deze is hem overhandigd door Jan Warning van Arbouw (links op de foto).

Wie registreert met behulp van deze tool op www.bouwongeval.nl voldoet automatisch aan de wet- en regelgeving en certificeringen (zoals VCA/ISO).
Met de gratis tool registreert u niet alleen, maar krijgt u door de slimme vraagstelling snel inzicht in de oorzaken van het ongeval. Directe adviezen en maatregelen helpen u om de veiligheid van uw bedrijf daadwerkelijk omhoog te brengen. U krijgt ook de mogelijkheid om desgewenst simpel en snel een melding te maken van het ongeval bij de Inspectie SZW, waarmee u voldoet aan de wetgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *