Jaarlijks 1700 heftruckongelukken

onderzoek Hengeloos opleidingscentrum moet aantal terugdringen

HENGELO – Jaarlijks zijn er ongeveer 1700 ongelukken waarbij heftrucks zijn betrokken. Dat aantal moet worden teruggebracht. BLOM Opleidingen uit Hengelo start daarom samen met veertien trainingscentra een onderzoek onder heftruckchauffeurs naar de oorzaak van de ongevallen.

Bekijk ook…

Precies een jaar geleden verongelukte bij Eaton een 50-jarige heftruckchauffeur uit Hengelo. Uit het onderzoek van de Inspectie SZW is niet gebleken dat er bij het Hengelose elektrotechnisch bedrijf sprake was van een onveilige situatie op de werkvloer. In zijn algemeenheid geldt dat ongevallen met heftrucks vaak het gevolg zijn van onoplettendheid.

Ondanks voorlichtingscampagnes schommelt het aantal ongelukken met heftrucks al jaren rond de 1700, waarvan 200 met ernstig letsel. In een ultieme poging het aantal ongelukken met en rond heftrucks omlaag te brengen, hebben nu in opdracht van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betrokken partijen (ondernemersorganisaties, opleiders, vakbonden, inspectie SZW) de krachten gebundeld. Ze werken samen aan een code ‘gezond en veilig magazijn’, gericht op verdere verbeteringen voor de werkomgeving, voertuig en de mens.

Landelijk onderzoek
In het kader hiervan start BLOM Opleidingen, met hoofdkantoor in Hengelo en veertien trainingscentra in het land, een landelijk onderzoek onder heftruckchauffeurs. “Programma’s van inspectie en branche-organisaties zijn vooral gericht op werkgevers, wij willen graag de mening horen van de mensen op de werkvloer zelf over onder andere oorzaken van het grote aantal ongelukken met heftrucks”, aldus commercieel manager Maarten Dullaert van BLOM Opleidingen.

Als je wilt meewerken aan het onderzoek onder heftruckchauffeurs van BLOM Opleidingen klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *