Horecaondernemers riskeren sluiting na boete van Inspectie SZW

overgenomen van:FoodHolland
Amsterdamse horecaondernemers die de regels voor eerlijk werk overtreden, riskeren sluiting van hun zaak. De gemeente kan hun horecavergunning intrekken en eventuele vergunningen voor het openen van nieuwe zaken weigeren. Dat is het resultaat van een overeenkomst tussen de Inspectie SZW en de gemeente Amsterdam die per 1 januari 2019 van kracht gaat.

Gegevensuitwisseling tussen de Inspectie SZW en de gemeente Amsterdam is een nieuw middel om malafide horecaondernemers te stoppen of te dwingen zich aan de regels te houden. Wanneer de Inspectie SZW een ondernemer beboet voor bijvoorbeeld het onderbetalen van personeel of het illegaal te werk stellen van mensen, dan wordt deze informatie direct gedeeld met het stadhuis. De gemeente kan de inspectiegegevens gebruiken om ondernemers waarschuwingen te geven en zelfs vergunningen in te trekken. Op deze wijze zijn de afgelopen tijd onder andere drie restaurants en een discotheek in Amsterdam gesloten.

Ondernemers die bij de gemeente een vergunning aanvragen of willen verlengen, worden vooraf gewaarschuwd: de gemeente gebruikt gegevens van de Inspectie SZW om de aanvraag te beoordelen. Dit zal naar verwachting preventief werken. De Inspectie SZW bekijkt momenteel of zij de werkwijze naar andere gemeente kan uitbreiden.

bron: Inspectie SZW, 21/12/18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *