Campagne voor veiliger werken in landbouw

do 25 okt 2012, 08:29
 
AMSTERDAM –  Veiligheid NL en Stigas beginnen samen een campagne om de veiligheid in de landbouwsector te vergroten. Dat is donderdag bekendgemaakt. Aanleiding voor de campagne is het grote aantal incidenten waarbij mensen gewond raken of zelfs overlijden.
 
De campagne gaat 'Mijn bedrijf – Jouw bedrijf. Veiligheid werkt!' heten. Volgens VeiligheidNL zijn de risico's meestal wel bekend voor de mensen die in de agrarische sector werken. Wat volgens de initiatiefnemers vooral het probleem is, is dat veiligheid en gedrag niet goed bespreekbaar wordt gemaakt.

VeiligheidNL en Stigas, de preventiedienst voor de agrarische en groene sectoren, willen de landbouwers nu vooral meegeven hoe je elkaar leert aanspreken op onveilig gedrag zonder dat het werk daarvan hinder ondervindt of dat het als belerend wordt ervaren.

In de periode tussen 2006 en 2010 overleden jaarlijks gemiddeld 22 mensen door een ongeval op een bedrijf in de landbouw en moesten jaarlijks 4300 mensen worden behandeld op de spoedeisende hulp. Relatief veel slachtoffers zijn jonger dan 15 jaar. Dat komt door de combinatie werken en wonen in de landbouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *