branches bundelen kennis en ervaring bij terugdringen valgevaar

> Manifestatie Veilig op de Hoogte 2011: branches bundelen kennis en ervaring bij terugdringen valgevaar.  

Branches bundelen kennis en ervaring bij terugdringen valgevaar Op 26 oktober 2011 organiseert het platform Preventie Valgevaar van het Hoofdbedrijfschap Ambachten een ééndaagse, groots opgezette manifestatie rond veilig werken op hoogte en verantwoord gebouwonderhoud.

Met een symposium over gebouwonderhoud, een conferentie over het terugdringen van valgevaar en meer dan tien workshops komen alle branches bijeen die op één of andere manier dagelijks met het werken op hoogte te maken hebben. Tijdens het symposium ‘Veilig werken op Hoogte: veilig gebouwonderhoud' wordt het toetsingskader Veilig gebouwonderhoud 2012 geïntroduceerd.

Bij dit treffen van de bouwketen zijn alle bepalende schakels aanwezig; van vergunningverlener, aannemer, architect en adviseur tot en met leverancier, schilder en onderhoudsbedrijf. De workshops zijn bedoeld voor werknemers die dagelijks op hoogte werken: de schilder, metselaar, voeger, glaszetter, installateur, dakdekker en onderhoudsmedewerker, steigermonteur en andere beroepsgroepen. De deelnemers worden bijgepraat over het verantwoord gebruik van onder meer de hoogwerker, steiger, ladder, hefsteiger, bouwlift, hangbrug- en gevelinstallatie en hoe om te gaan met de arbocatalogi en het maken van een RI&E. De conferentie, waaraan alle schakels in de bouwketen deelnemen, richt zich op het terugdringen van valgevaar, met name via bronaanpak. Een Kennisplein, waar vooraanstaande fabrikanten, leveranciers, montagebedrijven, belangenorganisaties en kennisinstellingen de stand van de techniek tonen met nieuwe producten en diensten, zet het evenement kracht bij. Alles bedoeld om veilig en verantwoord op hoogte te kunnen werken. Als klap op de vuurpijl vindt tijdens de manifestatie "Veilig op de Hoogte" de aftrap plaats van een Roadshow, waarmee de komende drie jaar 'ladder- en steigerhelden' langs scholen, bedrijven en organisaties trekken met demonstraties over het veilig werken op hoogte. Het complete programma en de inhoud van de workshops wordt binnenkort gepresenteerd op een speciale website over de manifestatie: www.veiligopdehoogte.nl. De manifestatie ‘Veilig op de Hoogte' is de tweede editie van de in 2004 succesvol uitgevoerde campagne. De organisatie van het evenement valt onder auspiciën van het HBA en de 17 aangesloten branches, verenigd in het platform Preventie Valgevaar en van harte ondersteund door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Voor meer informatie: Beta Media Groep info@betamedia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *