Bestratingsbedrijven kunnen zich laten certificeren

Den Haag – IKOB-BKB heeft begin april 2014 de Beoordelingsrichtlijn 9334 ‘Straatwerk’ vastgesteld. Dit houdt in dat bestratingsbedrijven zich vanaf nu kunnen laten certificeren en hun straatwerk met externe kwaliteitsborging kunnen aanbieden, zo meldt de VMS.
De beoordelingsrichtlijn is ontwikkeld op initiatief van de Vereniging Modern Straatwerk (VMS) met als belangrijkste doel om goed en verantwoord straatwerk zichtbaar en onderscheidend te maken. Door in de bestekvoorwaarden of in de vraagspecificatie het certificaat ‘Straatwerk’ op te nemen, heeft de opdrachtgever de zekerheid van aantoonbaar goed bestratingswerk. Tijdens het symposium ‘Ontzorgen door borgen’ op 12 juni worden de eerste kwaliteitsverklaringen uitgereikt.

Vanuit bestaande richtlijnen
Voor de eisen is mede gebruik gemaakt van bestaande richtlijnen, zoals de SEB-kwaliteitsnormen en de Standaard RAW 2012. Daarmee kan de beoordelingsrichtlijn zowel worden gebruikt voor bestekwerk, geïntegreerde contracten, als werken zonder (volledig) bestek en raamcontracten.
Een certificaat kan daardoor een goede rol spelen bij het uitvragen van straatwerk.

VMS
De VMS is hét platform voor alle partners in de keten en staat voor een moderne en gezonde bestratingsbranche, waarin professionals samenwerken aan een duurzaam product. De VMS zet zich in voor kwaliteitsverbetering van straattechnieken met aandacht voor arbeidsomstandigheden en respect voor de omgeving.
Meer info: www.modernstraatwerk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *