BAM Infra Rail behaalt hoogste trede Veiligheidsladder

Bron:BAMINFRA

Met het behalen van Trede 5 van de Veiligheidsladder toont BAM Infra Rail aan dat veiligheid geïntegreerd is in al haar bedrijfsprocessen en in die van dochter BAM Infra Spoorse Kabels. Certificeerder Kiwa kwam tot deze conclusie na intensieve audits en interviews en prijst met name de vooruitstrevende aanpak om veilig werken te stimuleren.

 Open veiligheidscultuur

De auditors van Kiwa prijzen in hun rapport de open cultuur, de menselijke benadering en de interactieve aanpak van BAM Infra Rail. Dat uit zich in de jaarplannen voor medewerkers waarin veiligheid een belangrijk onderdeel is en de manier waarop ook ketenpartners worden gestimuleerd in Veiligheids- en Gezondheidsgedrag. Ook de gezamenlijke safety walks, de introductie van coaches en inspiratoren én nieuwe campagnes om gedrag te veranderen hebben bijgedragen aan het behalen van de hoogste trede van de Veiligheidsladder.

Het proces

Om tot hun bevindingen te komen hebben de auditors verschillende medewerkers geïnterviewd en allerlei locaties bezocht. Er is getoetst op zes verschillende criteria, zoals leiderschap en betrokkenheid, beleid en strategie en organisatie en opdrachtnemers. Op alle criteria is ruim hoger gescoord dan de benodigde 75 procent. De totaalscore bedroeg zelfs méér dan de vereiste 85 procent.

Reacties van de directie

Michel van den Munckhof, algemeen directeur BAM Infra Rail: ‘Het feit dat we op alle zes de criteria hoger hebben gescoord dan vereist is, is geweldig nieuws. En los van de geweldige scores ben ik vooral trots op hoe we elkaar samen veilig houden.’
 

Robert Pasteuning, directeur BAM Infra Rail: ‘Ik ben bijzonder trots dat we Trede 5 hebben behaald. Wellicht was het mooiste compliment dat de organisatie zich binnen alle bedrijfsactiviteiten als vooruitstrevend en zelflerend kenmerkt. Een fantastische prestatie waar we met z’n allen keihard voor hebben gewerkt.’
 

Perscontact

Voor vragen of meer informatie neem contact op met Bert Ooms, woordvoerder BAM Infra Nederland, bert.ooms@bam.com of +31 (0) 6 11 260 223.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *