Aantal slachtoffers van bedrijfsongevallen daalt in provincie Groningen

Het aantal slachtoffers van bedrijfsongevallen is in provincie Groningen gedaald. In 2015 waren dit er 49 tegenover 76 een jaar eerder.
In de periode van 2010 tot en met 2014 lag het aantal steevast rond of boven de 79. Het jaar 2011 was met 88 slachtoffers een uitschieter. Dat blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW.

[[image:ongevallen_Groningen.jpg|left|link=source]]

Opvallende gemeente in het geheel is Ten Boer. Dit is de enige plek waar in vijf jaar tijd geen enkel slachtoffer viel. Gezien de grootte van de gemeente loopt Groningen logischerwijs voorop.

Door: RTV Noord

Een gedachte over “Aantal slachtoffers van bedrijfsongevallen daalt in provincie Groningen”

 1. In vijf jaar tijd vielen er vier doden bij bedrijfsongevallen in de gemeente Emmen
  Geplaatst op dinsdag 6 december 2016 16:05
  Emmen – In de afgelopen vijf jaar deed de Inspectie SZW onderzoek naar 79 ongevallen bij bedrijven in de gemeente Emmen. Bij die ongevallen vielen in totaal 82 slachtoffers.
  Vierenvijftig slachtoffers werden in het ziekenhuis opgenomen, waarvan er zestien blijvend letsel opliepen. Er vielen vier dodelijke slachtoffers. Vijftig van de slachtoffers waren in loondienst bij het bedrijf ten tijde van het ongeval, negen waren op dat moment werkzaam als uitzendkracht.
  Dat blijkt uit gegevens die LocalFocus via een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) van de Inspectie SZW heeft ontvangen.
  De Inspectie SZW heeft in de afgelopen vijf jaar 11.533 arbeidsongevallen onderzocht in Nederland. Gemiddeld valt bij elk ongeval één slachtoffer. Ruim een kwart van de slachtoffers van arbeidsongevallen werkt in de industrie, aldus de voormalige arbeidsinspectie in een eerder dit jaar gepubliceerd rapport.
  Tussen 2010 en 2015 kwam drie procent van de slachtoffers te overlijden. 61 procent werd in het ziekenhuis opgenomen, maar hield geen blijvend letsel over aan het ongeval. Ruim 22 procent kwam wel met blijvend letsel te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *