Aantal heftruckongevallen neemt maar niet af

Ook dit jaar zijn alweer 6 dodelijke slachtoffers te betreuren in het omgaan met heftrucks. Aandacht voor arbeidsveiligheid blijft hard nodig, onder andere met de Prijs Veiligste Magazijn. Bekijk de video van de genomineerden.
In de eerste negen maanden van dit jaar heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zes sterfgevallen genoteerd, die in verband staan met het rijden met heftrucks. Vijftien andere slachtoffers hebben blijvend letsel opgelopen en er waren in de periode 69 ziekenhuisopnames. In totaal heeft het ministerie 104 meldingen gekregen van ongevallen met heftrucks. Vorig jaar was het rond deze tijd 95 keer raak. Het voorkomen van ongevallen in magazijnen is – ondanks de toegenomen aandacht hiervoor – bepaald nog geen gelopen koers. Dieptepunt was in 2008 met ruim 160 meldingen en 8 incidenten met dodelijke afloop. Gezien de cijfers tot nu toe gaat het ook dit jaar weer die kant op.

Zes genomineerden Veiligste Magazijn
Ondertussen gaan brancheorganisaties als EVO, Gezond Transport en BMWT met steeds meer ijver te werk om de veiligheid op de logistieke werkvloer te bevorderen. Acht keer eerder al werd de prijs Het Veiligste Magazijn in Nederland uitgereikt. De eerstvolgende uitreiking is op 1 oktober bij EVO in Zoetermeer. Daarvoor zijn zes genomineerden naar voren geschoven: drie in de categorie ‘klein’ en drie in de categorie ‘groot’. Op basis van inspectie en beoordeling door een deskundige jury zullen twee winnaars op het podium worden gehuldigd. Vorig jaar waren dat Jabil in Venray en Abbott Biologicals in Olst.

De uitreiking op 1 oktober vindt plaats op de Dag van het Magazijn. Naast de bekendmaking van de winnaars zijn er ook een aantal parallelsessies, die arbeidsveiligheid als thema hebben. Net als vorig jaar is het evenement op het kantoor van EVO in Zoetermeer. Naast EVO, Gezond Transport, BMWT zijn Randstad en Logistiek.nl als partners betrokken bij de prijsuitreiking en dit congres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *