24 gedachten over “dodelijke ongevallen 2019”

 1. Kraanmachinist overleden op bouwterrein, ‘kraanlift stortte naar beneden’

  Woensdag 22 mei 2019, Den Haag

  Een kraanmachinist is vanmiddag om het leven gekomen op een bouwterrein aan de 1e Lulofsdwarsstraat in Den Haag. Het gaat vermoedelijk om een bedrijfsongeval. Dit meldt de politie.

  Hoe de machinist om het leven is gekomen is nog onduidelijk. Volgens getuigen is er een lift van de bouwkraan naar beneden gestort.  De brandweer was groots uitgerukt en heeft een machinist uit een andere bouwkraan naar beneden geholpen. De medewerker zou het hele ongeval hebben gezien van bovenaf.  De politie heeft de omgeving met schermen afgezet. Een politiehelikopter hing enige tijd boven het incident. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de zaak. De straat werd tijdelijk afgesloten.

 2. Man overleden na val van dak
  zondag 19 mei Eindhoven –
  Een man is zondag overleden nadat hij van het dak was gevallen van een huis. Hij was bezig met onderhoudswerk en kwam ten val. De politie meldt dat de man door een ambulance is meegenomen, maar even later bleek te zijn overleden.
  Volgens het Eindhovens Dagblad was de man een dakkapel aan het schoonmaken aan de achterkant van zijn woning. Daarvoor had hij een balk op het dak gelegd. De balk schoof weg, waarna de man vanaf een hoogte van zes meter naar beneden viel. Hij kwam op zijn hoofd terecht.

 3. Fataal ongeval Eemshaven
  Donderdag 9 mei 2019, Eemshaven
  Een arbeidsongeval aan boord van een schip in de Eemshaven in Groningen heeft donderdag een vrouw het leven gekost.
  Bij het ongeval aan boord van het Deense vrachtschip Karin Hoej in de Eemshaven is donderdagmiddag een vrouw om het leven gekomen. Dat heeft de Deense eigenaar van het schip bevestigd. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw bekneld, ondanks de massale inzet van de hulpverleners ter plaatse overleed de vrouw aan haar verwondingen.
  Naast het onderzoek dat door de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt uitgevoerd heeft Denemarken ook twee inspecteurs naar Nederland gestuurd.

 4. Man overlijdt na boerderij-ongeval in Nieuwe Pekela
  Woensdag 1 mei 2019, Nieuwe Pekela
   
  Bij een bedrijfsongeval op een boerenerf aan de Tilstraat in Nieuwe Pekela is een man aan zijn verwondingen overleden.
  De man raakte woensdagmiddag vermoedelijk bekneld onder een omgevallen silo, waarna de hulpdiensten werden ingeschakeld. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend.
  De man werd ter plekke aan zijn verwondingen behandeld. Dat nam enkele uren in beslag. ‘Uiteindelijk mocht hulpverlening niet meer baten’, laat de politie weten.

 5. Naarden: vrachtwagenchauffeur overleden na val
  Vrijdag 12 april 2019, Naarden

  Een vrachtwagenchauffeur(60jr) is vrijdagochtend overleden na een val in zijn laadbak. Het ongeval gebeurde vrijdagochtend bij een tuincentrum in Naarden.

  De chauffeur was onderweg om spullen af te leveren bij het tuincentrum aan de Huizerstraatweg. Daarbij zou hij gevallen zijn. Bij deze val heeft hij een hoofdwond opgelopen. Bovendien was zijn bril gesneuveld, waardoor hij niet verder kon rijden. Dit heeft hij gemeld aan zijn bedrijf, dat direct een tweede chauffeur op pad stuurde om de gewond geraakte man af te lossen. Het lukte het transportbedrijf echter niet om daarna opnieuw in contact te komen met de gevallen chauffeur.

  De onderneming heeft daarop contact opgenomen met het tuincentrum. Een medewerker die ging kijken trof de chauffeur vervolgens aan. De gewaarschuwde hulpdiensten hebben nog geprobeerd de chauffeur te reanimeren. Dit mocht echter niet baten.

  De politie heeft onderzoek gedaan, maar heeft geen sporen van een misdrijf aangetroffen. Omdat het een ongeval betreft worden er verder geen mededelingen gedaan over het ongeluk en de overleden chauffeur.

  Gooi- en Eemlander, 12 april 2019

 6. Man bekneld geraakt tijdens kraanwerkzaamheden
  donderdag 11 april 2019, Nieuwolda
  Aan de Provincialeweg in Nieuwolda is donderdagmorgen om 08:40 uur op een boerderij een zeer ernstig ongeval geweest.
  Een medewerker (39jr) is bekneld geraakt tijdens kraanwerkzaamheden. De man zat bekneld tussen een kraan en een silo. 
  De man is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen, dat melden bronnen ter plaatse. De arbeidsinpectie doet ter plaatse onderzoek. Ook kwam de VOA ter plaatse.

 7. Drontenaar (66) omgekomen door bedrijfsongeval bij Van Werven in België

   

  Dinsdag 2 april 2019, Lanaken (België),

  Diverse media in Belgisch en Nederlands Limburg maken melding van een bedrijfsongeval bij Van Werven Plastiscs in Lanaken (België), vlakbij Maastricht. Daarbij is volgens De Limburger een 66-jarige inwoner van Dronten om het leven gekomen.

  Belgische kranten melden dat de man dinsdagmiddag vier meter naar beneden is gevallen, gewond raakte aan zijn hoofd en in het ziekenhuis bezweek aan zijn verwondingen. De precieze omstandigheden van de val in het recyclebedrijf zijn onduidelijk.

  „Uit medeleven werd zowel bij het moederbedrijf in het Nederlandse Biddinghuizen als in het bedrijf in Lanaken het werk stilgelegd”, aldus Het Nieuwsblad.

 8. Man overleden na ongeluk met tractor in Assen
  Zaterdag 30 maart 2019, Assen
   
  Bij de evenementenhal Expo in Assen is zaterdagavond laat een man overleden. Het slachtoffer kwam onder een tractor terecht toen die op het naastgelegen parkeerterrein op een trailer werd geladen.
  Hulp mocht niet meer baten, de man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Over zijn identiteit en hoe het ongeluk kon gebeuren kan de politie nog niets zeggen.
  In Expo Assen, voorheen de TT-Hall, was zaterdag het evenement Truck & Tractorpulling. Daarbij moeten trucks en trekkers een verzwaarde sleepwagen zo ver mogelijk vooruit zien te trekken. Het is niet bekend of de trekker in kwestie aan het evenement had meegedaan.

 9. Vrachtwagenchauffeur overleden aangetroffen in cabine

  Dinsdag 27 maart 2019, Harderwijk

  In een vrachtwagen aan de Zeppelinstraat in Harderwijk is dinsdag 27 maart het lichaam van een vrachtwagenchauffeur gevonden. De politie laat weten dat de man vermoedelijk onwel is geworden.

  De politie laat weten dat de man vermoedelijk onwel is geworden

 10. Vrachtwagenchauffeur overleden na ongeval op A4

  donderdag 21 maart 2019, Lepelstraat 

  Een vrachtwagenchauffeur is donderdag eind van de middag onwel geworden toen hij op de A4 van Steenbergen in de richting van de Belgische grens reed. 

  Doordat de chauffeur niet goed werd, reed hij dwars door het hek langs de A4 heen, over de parallelweg, om in het gras tot stilstand te komen. De man overleed ter plaatse. Het ongeval gebeurde even voor half zes op de A4 tussen Halsteren en Steenbergen. De vrachtwagen kwam uiteindelijk tot stilstand aan het Laageinde in Lepelstraat.

  De chauffeur is door omstanders uit de vrachtwagen gehaald. Twee ambulances en de politie kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen.

  De hulpdiensten konden echter niks meer betekenen voor het slachtoffer. Bij het ongeval zijn geen andere voertuigen betrokken geweest. Een bergingsbedrijf heeft de vrachtwagen weggesleept.

 11. Man gedood tijdens werk op scheepswerf
  woensdag 20 maart 2019, Zaandam
  Een man is woensdagochtend om het leven gekomen bij een ongeval op een scheepswerf aan het Kruisbaken in Zaandam. Hij kreeg een mast op zijn hoofd bij het bedrijfsongeval.
  Hulpdiensten kwamen massaal in actie. Medewerkers van de brandweer waren als eerste ter plaatse, later zijn ook politie, ambulancedienst en een traumateam naar de plek van het ongeval gekomen.
  Hulp aan het slachtoffer heeft niet mogen baten. Deze is ter plekke overleden.
  Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De Inspectie SZW is ingeschakeld om hier onderzoek naar te doen.

 12. Wegwerkers onder veegwagen op A1, een dode
  19 MAART 2019 HOLTEN
  Twee wegwerkers zijn dinsdagavond op de A1 bij Holten (Overijssel) onder een veegwagen terechtgekomen. Eén wegwerker is overleden.
  De tweede persoon is gewond naar het ziekenhuis gebracht.
  Het ongeluk gebeurde ter hoogte van wegwerkzaamheden bij afrit 27.

 13. Dode door bedrijfsongeluk Herkenbosch
  18 mrt. 2019 HERKENBOSCH –
  Door een ongeval bij een bedrijf aan de Veldweg in het Limburgse Herkenbosch is maandag iemand om het leven gekomen. Het slachtoffer, van wie de identiteit nog niet is bekendgemaakt, werd rond 06.30 uur overreden door een vrachtwagen.
  De 48-jarige chauffeur is aangehouden. De politie en de arbeidsinspectie onderzoeken hoe het ongeluk kon gebeuren.

 14. ‘Bedolven onder betonblok’
  19-jarige komt om op bouwplaats in Amsterdam
  Amsterdam zaterdag 16 maart 2019
  Op een bouwplaats in Amsterdam Noord is zaterdagavond rond 23.00 uur het lichaam van een 19-jarige man gevonden. De man zou bedolven zijn geraakt onder een betonblok.
   
  De politie spreekt van een bedrijfsongeval. De toedracht is nog niet duidelijk. De inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, doet onderzoek.
  De man is hoogstwaarschijnlijk slachtoffer geworden van een noodlottig ongeluk dat plaatsvond toen hij gisteren eerder op de dag aan het werk was, zo meldt de politie.
   
  Volgens de regionale zender gingen alarmbellen af toen de man niet thuiskwam en niet reageerde op berichten van vrienden. Agenten troffen het levenloze lichaam van de man aan op de bouwplaats. Hoe lang het slachtoffer daar heeft gelegen, is onduidelijk.

 15. Zeeuwse zoekactie vermiste man op schip gestaakt

  Zondag 10 mrt. 2019, Vlissingen

  Kopieer naar clipboard 

  VLISSINGEN – De zoekactie naar de vermiste man op een gezonken binnenvaartschip bij Vlissingen is even na middernacht gestaakt. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Het is niet zeker of de man aan boord is van het schip. De zoektocht is overgedragen aan Rijkswaterstaat.

  De politie en de Kustwacht hebben gezocht tot het donker werd, met onder meer een helikopter en reddingsboten. Om 22.00 uur startte een duiker met een zoektocht in het schip. Toen was het tij gunstig voor deze zoekactie.

  Het binnenvaartschip vervoerde zand en voer van Hansweert naar Vlissingen. Het had in de middag water gemaakt in de monding van de Sloehaven en is daarna helemaal gezonken.

  Volgens de veiligheidsregio waren er twee mensen aan boord. Eentje, de 39-jarige eigenaar van het schip uit Rilland, is door een te hulp schietende boot uit het water gehaald. Deze man is naar het ziekenhuis in Goes gebracht maar mocht na behandeling weer naar huis. De nog vermiste man is een werknemer aan boord van het schip en komt vermoedelijk uit het buitenland.

  Het schip ligt niet in de vaargeul. In verband met de operatie zaterdagavond was het scheepvaartverkeer even stilgelegd.

  Waardoor het schip water maakte, is nog onbekend. Dat wordt onderzocht als het schip is geborgen.

  Lichaam gevonden in gezonken binnenvaartschip

  Maandag 1 april 2019, Vlissingen

  VLISSINGEN – De politie heeft maandag een stoffelijk overschot gevonden in het voorste deel van het binnenvaartschip Cardium, dat drie weken geleden op de Westerschelde was gezonken. Het lichaam moet nog worden geïdentificeerd. Waarschijnlijk gaat het om de 43-jarige stuurman die sindsdien wordt vermist.

  Het schip vervoerde op 9 maart zand, toen het water maakte en daarna helemaal zonk.

  Volgens de veiligheidsregio waren destijds twee mensen aan boord. De één, de 39-jarige eigenaar van het schip, is door een te hulp schietende boot uit het water gehaald. De kustwacht en politie hadden een zoekactie naar de stuurman ingesteld, maar dat leverde niets op.

 16. Schoonmaker(26) overlijdt na bedrijfsongeval in Coevorden

  Dinsdag 5 maart 2019, Zwolle

  Een medewerker (26 jr) van een schoonmaakbedrijf, raakte levensgevaarlijk gewond toen hij op donderdag 21 februari 2019 bij schoonmaakwerkzaamheden door een glazen koepel viel op het dak van verpakkingsfabriek Solidus Solutions in Coevorden. Ambulances en een traumaheli kwamen ter plaatse, waarna hij in kritieke toestand werd overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Op dinsdag 5 maart 2019 is hij in het ziekenhuis aan de verwondingen die hij opliep door het arbeidsongeval overleden.

 17. Man overlijdt door ongeval met stalen balk
  dinsdag 5 maart 2019, Haarlem

  Bij een bedrijf aan de Emrikweg in Haarlem is dinsdag een werknemer(62jr) overleden nadat hij een stalen balk van 500 kilo tegen zijn hoofd had gekregen.

  Een traumahelikopter en andere hulpdiensten kwamen ter plaatse maar hulp mocht niet meer baten.

  De inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, doet onderzoek naar het ongeval.

 18. Vrachtwagenchauffeur uit Zutphen overlijdt bij ongeval in Apeldoorn

  Apeldoorn, dinsdag 5 maart 2019

  Een 54-jarige man uit Zutphen is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in Apeldoorn. Het gaat om een vrachtwagenchauffeur.

  Het ongeluk gebeurde bij een transport bedrijf aan de Oude Berghuizerweg in Apeldoorn. De chauffeur was bezig met lossen toen het mis ging. Hij viel van de laaddok af. Hulpdiensten rukte massaal uit, waaronder een traumahelikopter. Echter mocht alle hulp niet baten en overleed het slachtoffer ter plekke.

  De Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, onderzoek gaat doen.

 19. Technieker sterft in koelcel

  ‘t Goy, donderdag 28 februari 2019

  Een medewerker (23jr) van een firma in koel-vriessystemen is gisteren om het leven gekomen bij een tragisch bedrijfsongeval in het Nederlandse dorp ’t Goy (provincie Utrecht). De man werd aangetroffen in een koelmachine  van een fruitbedrijf.

  “Ik ben er kapot van”, zegt bedrijfseigenaar van het fruitbedrijf. “Altijd heb ik gezegd dat zoiets bij ons nooit zou gebeuren en nu gebeurt het toch op ons bedrijf. Dit draag ik mijn leven lang mee.”

  De omgekomen monteur was afgekomen op een storing in een koelmachine op het terrein. Hij was aan het werk in de cel waar een probleem was, toen het misging. “Hij kan daar enkele minuten of een halfuur gelegen hebben toen we hem vonden, daarover wil ik niet speculeren”,  zegt de eigenaar. Zijn zoon vond de monteur gistermiddag in de koelcel van het bedrijf. 

  Met vier man is hij toen direct uit de cel gehaald en is men begonnen met te reanimeren. Nog geen tien minuten later arriveerden politie en ambulance op het terrein, die de reanimatie overnamen. “Als dan drie kwartier later de mededeling komt dat ze stoppen met reanimeren, dan gaat er wel wat door je heen hoor”, zegt de bedrijfseigenaar aangeslagen. “We hebben gedaan wat we konden.”

  Volgens de bedrijfseigenaar wordt In de getroffen cel fruit wordt bewaard en is nauwelijks zuurstof aanwezig. Het fruit wordt bewaard in een omgeving die grotendeels bestaat uit stikstof. Door het zuurstoftekort kan een mens zeer snel onwel worden. 

  Het bedrijf waar de koeltechnieker voor werkte, wil momenteel geen commentaar geven op het trieste ongeval. Het  Nederlandse ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) doet onderzoek naar de gebeurtenissen.  Een woordvoerder wil enkel kwijt dat het slachtoffer bewusteloos werd aangetroffen na een reparatie in de koelruimte. “We doen onderzoek naar de omstandigheden en doen verder geen mededelingen.”

 20. Jongetje (4) overleden door heftruckongeluk

  Maandag 18 februari 2019, Schermerhorn
  Bij een boerderij bij de Noord-Hollandse plaats Schermerhorn is maandag een 4-jarig jongetje overleden als gevolg van een bedrijfsongeval.

  De inzet van hulpdiensten en een traumahelikopter mocht niet meer baten.

  De Arbeidsinspectie vermoedt dat het jongetje is overreden door een heftruck. Meer informatie kan de dienst niet verstrekken.

  De inzet van hulpdiensten en een traumahelikopter mocht niet meer baten.

 21. Matroos baggerschip overleden door ongeluk
  28 januari 2019, Zeebrugge Belgie
  Het ongeval aan boord van baggerschip Simon Stevin gebeurde maandag in de haven van Zeebrugge. Het slachtoffer overleed in de nacht in een ziekenhuis in Brugge.
  De in 1994 geboren man was bezig met de afstandsbediening van de kraan en kwam terecht op een lager gelegen dek. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat hij op een plek stond waar dat niet was toegestaan. Vervolgonderzoek moet uitwijzen of dat te wijten was aan verstrooidheid of een gebrek aan veiligheid aan boord.

 22. Oud putgat Het Stift wordt groenwerker fataal in Weerselo
  14 januari 2019, WEERSELO/ALMELO –

  Het dodelijk ongeval maandagmiddag op het terrein van het voormalige klooster Het Stift in Weerselo is vermoedelijk het gevolg van een trieste samenloop van omstandigheden. Bij het ongeval is een 54-jarige man uit Tubbergen om het leven gekomen, de man werkte bij het bedrijf Soweco uit Almelo. Het ongeval gebeurde maandagmiddag even voor vier uur.

  Het slachtoffer was vanuit een hoogwerker bezig met het onderhoud van bomen op Het Stift. Op een gegeven moment wilde de groenmedewerker zich met de hoogwerker verplaatsen. Tijdens het rijden is de hoogwerker met een voorwiel in een gat van een oude put terechtgekomen. Daardoor raakte de hoogwerker in onbalans en werd het slachtoffer uit de bak geslingerd.

  Twee collega’s getuige
  De hoogwerker was tijdens het rijden uitgeschoven, het slachtoffer bevond zich tijdens het ongeval op een hoogte van ongeveer vijf meter. De hoogwerker zelf is niet omgevallen tijdens het incident. Twee medewerkers van Soweco waren maandagmiddag getuige van het ongeval.
  „Dit is erg triest. Ik werk hier nu 41 jaar. Het is de eerste keer dat we iets dergelijks meemaken. Het is de zwartste dag uit de geschiedenis van Soweco”, zegt Henk Abels, manager bedrijfsvoering van Soweco. Het oude putgat waardoor de hoogwerker in onbalans raakte bevond zich onder een gazon en was volgens Abels niet te zien.

  ‘Domme, domme pech’
  „Het slachtoffer had alle certificaten, de machine was gecertificeerd. Het is gewoon domme, domme pech. Volgens mij is er niet iets waardoor dit ongeval had kunnen worden voorkomen. Ook niet als de bak lager had gestaan”, zegt Abels. Het slachtoffer droeg geen valbeveiliging, dat is volgens Abels bij dergelijk werk ook niet verplicht. Volgens Soweco is het wel of niet dragen van valbeveiliging in hoogwerkers momenteel wel onderwerp van discussie.

  Abels kan niet aangeven of het toegestaan is een hoogwerker met uitgeschoven bak te verplaatsen. „Daar doe ik geen uitspraken over. Dat is aan de Arbeidsinspectie. De hoogwerker was in ieder geval niet maximaal uitgeschoven.”

  Bron: tubantia.nl

 23. Maaltijdbezorger (15) overleden na zware aanrijding

  donderdag, 10 januari 2019, UTRECHT
  Een 15-jarige maaltijdbezorger is na een heftige aanrijding in Utrecht donderdagmorgen aan zijn verwondingen overleden. Hij werd op zijn fiets de avond ervoor vol geraakt door een Volvo-rijder.
  De school waar de jongen op zit, Academie Tien, heeft de leerlingen in een brief op de hoogte gesteld van het overlijden, meldt RTV Utrecht. Hij is in het ziekenhuis overleden. Er is een herdenkingsplek ingericht op de Utrechtse school. Scholieren kunnen daar hun medeleven en herinneringen delen in een boek dat aan de ouders wordt gegeven.
  De betrokken automobilist (21) uit Breukelen is aangehouden en uit voorzorg verhoord door de politie. Hij zou geen verdachte zijn.

  Door de aanrijding brak de fiets compleet in tweeën. Het ongeval gebeurde woensdagavond op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht Zuilen. Vermoedelijk wilde de fietser tussen twee geparkeerde auto’s de weg oversteken maar zag daarbij een aankomende Volvo over het hoofd. Die kwam in volle vaart aanrijden en wist de jongen niet meer te ontwijken. De fietser werd geschept.
  Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 24. Eemnesser verongelukt op bouwplaats

  Amsterdam, maandag 7 januari 2019
  Bij een ongeval op een bouwplaats in Amsterdam-Zuidoost is maandagochtend een 20-jarige inwoner van Eemnes om het leven gekomen.
  De man, die een klusbedrijf in Bunschoten heeft, was aan het werk op een bouwplaats aan de Bijlmerdreef toen hij met een bobcat van een verdieping op zeven meter hoogte viel. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, verleenden eerste hulp. De Eemnesser is zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd, waar hij aan zijn verwondingen bezweek.
  De inspectie SZW doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden

Users: 4
Posts: 841
Categorys: 2
Comments: 1343
Last Post: 2019-05-23
First Post: 2011-01-27
Alexa Rank: 0
Alexa Links: 0