13 gedachten over “dodelijke ongevallen 2019”

 1. Man gedood tijdens werk op scheepswerf
  woensdag 20 maart 2019, Zaandam
  Een man is woensdagochtend om het leven gekomen bij een ongeval op een scheepswerf aan het Kruisbaken in Zaandam. Hij kreeg een mast op zijn hoofd bij het bedrijfsongeval.
  Hulpdiensten kwamen massaal in actie. Medewerkers van de brandweer waren als eerste ter plaatse, later zijn ook politie, ambulancedienst en een traumateam naar de plek van het ongeval gekomen.
  Hulp aan het slachtoffer heeft niet mogen baten. Deze is ter plekke overleden.
  Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De Inspectie SZW is ingeschakeld om hier onderzoek naar te doen.

 2. Wegwerkers onder veegwagen op A1, een dode
  19 MAART 2019 HOLTEN
  Twee wegwerkers zijn dinsdagavond op de A1 bij Holten (Overijssel) onder een veegwagen terechtgekomen. Eén wegwerker is overleden.
  De tweede persoon is gewond naar het ziekenhuis gebracht.
  Het ongeluk gebeurde ter hoogte van wegwerkzaamheden bij afrit 27.

 3. Dode door bedrijfsongeluk Herkenbosch
  18 mrt. 2019 HERKENBOSCH –
  Door een ongeval bij een bedrijf aan de Veldweg in het Limburgse Herkenbosch is maandag iemand om het leven gekomen. Het slachtoffer, van wie de identiteit nog niet is bekendgemaakt, werd rond 06.30 uur overreden door een vrachtwagen.
  De 48-jarige chauffeur is aangehouden. De politie en de arbeidsinspectie onderzoeken hoe het ongeluk kon gebeuren.

 4. ‘Bedolven onder betonblok’
  19-jarige komt om op bouwplaats in Amsterdam
  Amsterdam zaterdag 16 maart 2019
  Op een bouwplaats in Amsterdam Noord is zaterdagavond rond 23.00 uur het lichaam van een 19-jarige man gevonden. De man zou bedolven zijn geraakt onder een betonblok.
   
  De politie spreekt van een bedrijfsongeval. De toedracht is nog niet duidelijk. De inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, doet onderzoek.
  De man is hoogstwaarschijnlijk slachtoffer geworden van een noodlottig ongeluk dat plaatsvond toen hij gisteren eerder op de dag aan het werk was, zo meldt de politie.
   
  Volgens de regionale zender gingen alarmbellen af toen de man niet thuiskwam en niet reageerde op berichten van vrienden. Agenten troffen het levenloze lichaam van de man aan op de bouwplaats. Hoe lang het slachtoffer daar heeft gelegen, is onduidelijk.

 5. Schoonmaker(26) overlijdt na bedrijfsongeval in Coevorden

  Dinsdag 5 maart 2019, Zwolle

  Een medewerker (26 jr) van een schoonmaakbedrijf, raakte levensgevaarlijk gewond toen hij op donderdag 21 februari 2019 bij schoonmaakwerkzaamheden door een glazen koepel viel op het dak van verpakkingsfabriek Solidus Solutions in Coevorden. Ambulances en een traumaheli kwamen ter plaatse, waarna hij in kritieke toestand werd overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Op dinsdag 5 maart 2019 is hij in het ziekenhuis aan de verwondingen die hij opliep door het arbeidsongeval overleden.

 6. Man overlijdt door ongeval met stalen balk
  dinsdag 5 maart 2019, Haarlem

  Bij een bedrijf aan de Emrikweg in Haarlem is dinsdag een werknemer(62jr) overleden nadat hij een stalen balk van 500 kilo tegen zijn hoofd had gekregen.

  Een traumahelikopter en andere hulpdiensten kwamen ter plaatse maar hulp mocht niet meer baten.

  De inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, doet onderzoek naar het ongeval.

 7. Vrachtwagenchauffeur uit Zutphen overlijdt bij ongeval in Apeldoorn

  Apeldoorn, dinsdag 5 maart 2019

  Een 54-jarige man uit Zutphen is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in Apeldoorn. Het gaat om een vrachtwagenchauffeur.

  Het ongeluk gebeurde bij een transport bedrijf aan de Oude Berghuizerweg in Apeldoorn. De chauffeur was bezig met lossen toen het mis ging. Hij viel van de laaddok af. Hulpdiensten rukte massaal uit, waaronder een traumahelikopter. Echter mocht alle hulp niet baten en overleed het slachtoffer ter plekke.

  De Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, onderzoek gaat doen.

 8. Technieker sterft in koelcel

  ‘t Goy, donderdag 28 februari 2019

  Een medewerker (23jr) van een firma in koel-vriessystemen is gisteren om het leven gekomen bij een tragisch bedrijfsongeval in het Nederlandse dorp ’t Goy (provincie Utrecht). De man werd aangetroffen in een koelmachine  van een fruitbedrijf.

  “Ik ben er kapot van”, zegt bedrijfseigenaar van het fruitbedrijf. “Altijd heb ik gezegd dat zoiets bij ons nooit zou gebeuren en nu gebeurt het toch op ons bedrijf. Dit draag ik mijn leven lang mee.”

  De omgekomen monteur was afgekomen op een storing in een koelmachine op het terrein. Hij was aan het werk in de cel waar een probleem was, toen het misging. “Hij kan daar enkele minuten of een halfuur gelegen hebben toen we hem vonden, daarover wil ik niet speculeren”,  zegt de eigenaar. Zijn zoon vond de monteur gistermiddag in de koelcel van het bedrijf. 

  Met vier man is hij toen direct uit de cel gehaald en is men begonnen met te reanimeren. Nog geen tien minuten later arriveerden politie en ambulance op het terrein, die de reanimatie overnamen. “Als dan drie kwartier later de mededeling komt dat ze stoppen met reanimeren, dan gaat er wel wat door je heen hoor”, zegt de bedrijfseigenaar aangeslagen. “We hebben gedaan wat we konden.”

  Volgens de bedrijfseigenaar wordt In de getroffen cel fruit wordt bewaard en is nauwelijks zuurstof aanwezig. Het fruit wordt bewaard in een omgeving die grotendeels bestaat uit stikstof. Door het zuurstoftekort kan een mens zeer snel onwel worden. 

  Het bedrijf waar de koeltechnieker voor werkte, wil momenteel geen commentaar geven op het trieste ongeval. Het  Nederlandse ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) doet onderzoek naar de gebeurtenissen.  Een woordvoerder wil enkel kwijt dat het slachtoffer bewusteloos werd aangetroffen na een reparatie in de koelruimte. “We doen onderzoek naar de omstandigheden en doen verder geen mededelingen.”

 9. Jongetje (4) overleden door heftruckongeluk

  Maandag 18 februari 2019, Schermerhorn
  Bij een boerderij bij de Noord-Hollandse plaats Schermerhorn is maandag een 4-jarig jongetje overleden als gevolg van een bedrijfsongeval.

  De inzet van hulpdiensten en een traumahelikopter mocht niet meer baten.

  De Arbeidsinspectie vermoedt dat het jongetje is overreden door een heftruck. Meer informatie kan de dienst niet verstrekken.

  De inzet van hulpdiensten en een traumahelikopter mocht niet meer baten.

 10. Matroos baggerschip overleden door ongeluk
  28 januari 2019, Zeebrugge Belgie
  Het ongeval aan boord van baggerschip Simon Stevin gebeurde maandag in de haven van Zeebrugge. Het slachtoffer overleed in de nacht in een ziekenhuis in Brugge.
  De in 1994 geboren man was bezig met de afstandsbediening van de kraan en kwam terecht op een lager gelegen dek. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat hij op een plek stond waar dat niet was toegestaan. Vervolgonderzoek moet uitwijzen of dat te wijten was aan verstrooidheid of een gebrek aan veiligheid aan boord.

 11. Oud putgat Het Stift wordt groenwerker fataal in Weerselo
  14 januari 2019, WEERSELO/ALMELO –

  Het dodelijk ongeval maandagmiddag op het terrein van het voormalige klooster Het Stift in Weerselo is vermoedelijk het gevolg van een trieste samenloop van omstandigheden. Bij het ongeval is een 54-jarige man uit Tubbergen om het leven gekomen, de man werkte bij het bedrijf Soweco uit Almelo. Het ongeval gebeurde maandagmiddag even voor vier uur.

  Het slachtoffer was vanuit een hoogwerker bezig met het onderhoud van bomen op Het Stift. Op een gegeven moment wilde de groenmedewerker zich met de hoogwerker verplaatsen. Tijdens het rijden is de hoogwerker met een voorwiel in een gat van een oude put terechtgekomen. Daardoor raakte de hoogwerker in onbalans en werd het slachtoffer uit de bak geslingerd.

  Twee collega’s getuige
  De hoogwerker was tijdens het rijden uitgeschoven, het slachtoffer bevond zich tijdens het ongeval op een hoogte van ongeveer vijf meter. De hoogwerker zelf is niet omgevallen tijdens het incident. Twee medewerkers van Soweco waren maandagmiddag getuige van het ongeval.
  „Dit is erg triest. Ik werk hier nu 41 jaar. Het is de eerste keer dat we iets dergelijks meemaken. Het is de zwartste dag uit de geschiedenis van Soweco”, zegt Henk Abels, manager bedrijfsvoering van Soweco. Het oude putgat waardoor de hoogwerker in onbalans raakte bevond zich onder een gazon en was volgens Abels niet te zien.

  ‘Domme, domme pech’
  „Het slachtoffer had alle certificaten, de machine was gecertificeerd. Het is gewoon domme, domme pech. Volgens mij is er niet iets waardoor dit ongeval had kunnen worden voorkomen. Ook niet als de bak lager had gestaan”, zegt Abels. Het slachtoffer droeg geen valbeveiliging, dat is volgens Abels bij dergelijk werk ook niet verplicht. Volgens Soweco is het wel of niet dragen van valbeveiliging in hoogwerkers momenteel wel onderwerp van discussie.

  Abels kan niet aangeven of het toegestaan is een hoogwerker met uitgeschoven bak te verplaatsen. „Daar doe ik geen uitspraken over. Dat is aan de Arbeidsinspectie. De hoogwerker was in ieder geval niet maximaal uitgeschoven.”

  Bron: tubantia.nl

 12. Maaltijdbezorger (15) overleden na zware aanrijding

  donderdag, 10 januari 2019, UTRECHT
  Een 15-jarige maaltijdbezorger is na een heftige aanrijding in Utrecht donderdagmorgen aan zijn verwondingen overleden. Hij werd op zijn fiets de avond ervoor vol geraakt door een Volvo-rijder.
  De school waar de jongen op zit, Academie Tien, heeft de leerlingen in een brief op de hoogte gesteld van het overlijden, meldt RTV Utrecht. Hij is in het ziekenhuis overleden. Er is een herdenkingsplek ingericht op de Utrechtse school. Scholieren kunnen daar hun medeleven en herinneringen delen in een boek dat aan de ouders wordt gegeven.
  De betrokken automobilist (21) uit Breukelen is aangehouden en uit voorzorg verhoord door de politie. Hij zou geen verdachte zijn.

  Door de aanrijding brak de fiets compleet in tweeën. Het ongeval gebeurde woensdagavond op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht Zuilen. Vermoedelijk wilde de fietser tussen twee geparkeerde auto’s de weg oversteken maar zag daarbij een aankomende Volvo over het hoofd. Die kwam in volle vaart aanrijden en wist de jongen niet meer te ontwijken. De fietser werd geschept.
  Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 13. Eemnesser verongelukt op bouwplaats

  Amsterdam, maandag 7 januari 2019
  Bij een ongeval op een bouwplaats in Amsterdam-Zuidoost is maandagochtend een 20-jarige inwoner van Eemnes om het leven gekomen.
  De man, die een klusbedrijf in Bunschoten heeft, was aan het werk op een bouwplaats aan de Bijlmerdreef toen hij met een bobcat van een verdieping op zeven meter hoogte viel. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, verleenden eerste hulp. De Eemnesser is zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd, waar hij aan zijn verwondingen bezweek.
  De inspectie SZW doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden

Users: 4
Posts: 817
Categorys: 2
Comments: 1337
Last Post: 2019-03-20
First Post: 2011-01-27
Alexa Rank: 0
Alexa Links: 0