dodelijke ongevallen 2019

3 gedachten over “dodelijke ongevallen 2019”

 1. Oud putgat Het Stift wordt groenwerker fataal in Weerselo
  14 januari 2019, WEERSELO/ALMELO –

  Het dodelijk ongeval maandagmiddag op het terrein van het voormalige klooster Het Stift in Weerselo is vermoedelijk het gevolg van een trieste samenloop van omstandigheden. Bij het ongeval is een 54-jarige man uit Tubbergen om het leven gekomen, de man werkte bij het bedrijf Soweco uit Almelo. Het ongeval gebeurde maandagmiddag even voor vier uur.

  Het slachtoffer was vanuit een hoogwerker bezig met het onderhoud van bomen op Het Stift. Op een gegeven moment wilde de groenmedewerker zich met de hoogwerker verplaatsen. Tijdens het rijden is de hoogwerker met een voorwiel in een gat van een oude put terechtgekomen. Daardoor raakte de hoogwerker in onbalans en werd het slachtoffer uit de bak geslingerd.

  Twee collega’s getuige
  De hoogwerker was tijdens het rijden uitgeschoven, het slachtoffer bevond zich tijdens het ongeval op een hoogte van ongeveer vijf meter. De hoogwerker zelf is niet omgevallen tijdens het incident. Twee medewerkers van Soweco waren maandagmiddag getuige van het ongeval.
  „Dit is erg triest. Ik werk hier nu 41 jaar. Het is de eerste keer dat we iets dergelijks meemaken. Het is de zwartste dag uit de geschiedenis van Soweco”, zegt Henk Abels, manager bedrijfsvoering van Soweco. Het oude putgat waardoor de hoogwerker in onbalans raakte bevond zich onder een gazon en was volgens Abels niet te zien.

  ‘Domme, domme pech’
  „Het slachtoffer had alle certificaten, de machine was gecertificeerd. Het is gewoon domme, domme pech. Volgens mij is er niet iets waardoor dit ongeval had kunnen worden voorkomen. Ook niet als de bak lager had gestaan”, zegt Abels. Het slachtoffer droeg geen valbeveiliging, dat is volgens Abels bij dergelijk werk ook niet verplicht. Volgens Soweco is het wel of niet dragen van valbeveiliging in hoogwerkers momenteel wel onderwerp van discussie.

  Abels kan niet aangeven of het toegestaan is een hoogwerker met uitgeschoven bak te verplaatsen. „Daar doe ik geen uitspraken over. Dat is aan de Arbeidsinspectie. De hoogwerker was in ieder geval niet maximaal uitgeschoven.”

  Bron: tubantia.nl

 2. Maaltijdbezorger (15) overleden na zware aanrijding

  donderdag, 10 januari 2019, UTRECHT
  Een 15-jarige maaltijdbezorger is na een heftige aanrijding in Utrecht donderdagmorgen aan zijn verwondingen overleden. Hij werd op zijn fiets de avond ervoor vol geraakt door een Volvo-rijder.
  De school waar de jongen op zit, Academie Tien, heeft de leerlingen in een brief op de hoogte gesteld van het overlijden, meldt RTV Utrecht. Hij is in het ziekenhuis overleden. Er is een herdenkingsplek ingericht op de Utrechtse school. Scholieren kunnen daar hun medeleven en herinneringen delen in een boek dat aan de ouders wordt gegeven.
  De betrokken automobilist (21) uit Breukelen is aangehouden en uit voorzorg verhoord door de politie. Hij zou geen verdachte zijn.

  Door de aanrijding brak de fiets compleet in tweeën. Het ongeval gebeurde woensdagavond op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht Zuilen. Vermoedelijk wilde de fietser tussen twee geparkeerde auto’s de weg oversteken maar zag daarbij een aankomende Volvo over het hoofd. Die kwam in volle vaart aanrijden en wist de jongen niet meer te ontwijken. De fietser werd geschept.
  Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 3. Eemnesser verongelukt op bouwplaats

  Amsterdam, maandag 7 januari 2019
  Bij een ongeval op een bouwplaats in Amsterdam-Zuidoost is maandagochtend een 20-jarige inwoner van Eemnes om het leven gekomen.
  De man, die een klusbedrijf in Bunschoten heeft, was aan het werk op een bouwplaats aan de Bijlmerdreef toen hij met een bobcat van een verdieping op zeven meter hoogte viel. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, verleenden eerste hulp. De Eemnesser is zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd, waar hij aan zijn verwondingen bezweek.
  De inspectie SZW doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden

Users: 4
Posts: 799
Categorys: 2
Comments: 1310
Last Post: 2019-01-23
First Post: 2011-01-27
Alexa Rank: 0
Alexa Links: 0