43 gedachten over “dodelijke ongevallen 2019”

 1. Man overleden bij bedrijfsongeval in Ternaard

  Woensdag 18 september. Ternaard

  Bij een bedrijfsongeval aan de Hantumerweg in Ternaard is woensdag een 42-jarige man uit de gemeente Noardeast-Fryslân om het leven gekomen. De man raakte bekneld in een machine.

  Het mobiel medisch team en de brandweer van Dokkum en Ternaard rukten even voor elf uur ‘s ochtends uit om hulp te verlenen.

  De politie kreeg de melding binnen dat het zou gaan om een ongeval met een aardappelrooimachine. Een woordvoerder kan niet met zekerheid zeggen of dat de machine is waarin de man bekneld is geraakt.

  De Inspectie SZW doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

 2. Man overleden bij ongeluk trailerhelling

  Zaterdag 14 september 2019, Serooskerke

  Een 55-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland is vanmorgen om het leven gekomen bij een ongeval in de Schelphoek bij Serooskerke (S).

  Een 55-jarige man is vermoedelijk overleden nadat hij door zijn eigen bestelbus is overreden. Het ongeval gebeurde bij de trailerhelling in de haven.

  Er waren geen andere personen bij het ongeluk betrokken.

  Man die omkwam bij trailerhelling was prijswinnende zeewierkweker

  De man die afgelopen zaterdag omkwam bij een ongeluk op de trailerhelling bij Serooskerke op Schouwen was de directeur van Seaweed Harvest Holland, John van Leeuwen uit Kerkwerve. Hij was bekend in Zeeland en daarbuiten omdat hij zich inspande om de zeewierkweek onder de aandacht te brengen.

  Na jarenlang onderzoek naar de kweekmethoden startte hij in 2017 het bedrijf Seaweed Harvest Holland. Binnen één jaar tijd groeide het uit tot de grootste zeewierkwekerij van Europa. Voor zijn vernieuwende aanpak kreeg hij in 2018 de Zeeuwse PioniersPrijs.

  Ongeluk

  Zaterdag kwam Van Leeuwen om het leven toen hij op de trailerhelling in de Schelphoek bij Serooskerke op Schouwen door zijn eigen auto werd overreden. Bij dit tragische ongeluk was verder niemand betrokken. Van Leeuwen is 55 jaar geworden.

 3. 88-jarige man komt om het leven bij bedrijfsongeval in silo

   
  Woensdag 11 september 2019,APPINGEDAM 
  Bij een bedrijfsongeval in Appingedam is woensdagochtend een 88-jarige man uit Appingedam om het leven gekomen.
  Het ongeval vond plaats in een silo bij een bedrijf aan de Kloosterweg in Appingedam. De man raakte ernstig gewond maar overleed later aan zijn verwondingen.
  De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

 4. Dordtenaar (38) komt om het leven na ongeluk met heftruck in Gorinchem

  maandag 2 september 2019 , Gorinchem

  Een 38-jarige Dordtenaar is maandagmiddag in Gorinchem om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval aan de Schelluinsestraat. De man bestuurde een heftruck welke rond 14.50 uur door een nog onbekende oorzaak kantelde. Het slachtoffer kwam onder de heftruck bekneld te zitten.

  Toegesnelde brandweerlieden hadden het slachtoffer snel vrij, maar het mocht al niet meer baten. Het slachtoffer was reeds overleden aan zijn verwondingen. Het het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzoekt de toedracht.

 5. Man springt uit kantelende graafmachine en overlijdt op bouwplaats in Eindhoven
  Woensdag 28 augustus 2019, Eindhoven

  Een man is woensdagmorgen overleden na een ongeval met een kleine graafmachine in Eindhoven. De man was aan het werk op een bouwplaats aan de Vioolstraat toen de graafmachine kantelde en op de man terechtkwam, waardoor hij bekneld raakte.

  De man vervoerde betonnen draagbalken toen de graafmachine begon te kantelen. Het slachtoffer probeerde uit de graafmachine te springen, maar hij sprong dezelfde kant op als het kantelende voertuig. Hierdoor kwam hij onder de graafmachine terecht en raakte bekneld.
  Het ongeval gebeurde rond 08.35 uur. Verschillende hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter en de brandweer, kwamen ter plaatse. De Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, onderzoekt het ongeval. Dat neemt in de regel een aantal maanden in beslag.

 6. Verkeersregelaar (68) overleden na valpartij in Hellevoetsluis

  Zondag 11 augustus 2019, HELLEVOETSLUIS Kopieer naar clipboard

  Een verkeersregelaar is zondagochtend in een ziekenhuis overleden nadat hij zaterdagmiddag gewond raakte bij een val. Of de man viel bij het aanspreken van een tractorbestuurder, of dat hij door de tractor is geraakt, wordt nog onderzocht.

  Het slachtoffer is een 68-jarige man uit Hellevoetsluis. Hij werkte zaterdag in zijn woonplaats als verkeersregelaar bij een evenement.

 7. Man (55) overleden bij bedrijfsongeval in Duivenhoek

  Zaterdag 10 augustus 2019, Hulst

  Bij een bedrijfsongeval in buurtschap Duivenhoek bij Kloosterzande is zaterdag iemand om het leven gekomen. Dat heeft de politie

  Het noodlottige ongeluk gebeurde omstreeks 14.20 uur op een terrein aan de Duivenhoekseweg. De brandweer en de ambulancedienst werden opgeroepen maar zij konden niets meer voor het slachtoffer, een 55-jarige man uit Kloosterzande doen.

  Volgens woordvoerster Mireille Aalders van de politie is het slachtoffer bekneld komen te zitten tussen een kraan en is hij ter plaatse overleden. De afdeling Forensische Opsporing van de politie doet samen met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW, Arbeidsinspectie) onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

 8. Beveiligingsmedewerker ligt dood onder auto

  vrijdag 9 augustus 2019, Gorinchem

  Op een bedrijventerrein in Gorinchem is in de nacht van vrijdag op zaterdag het lichaam gevonden van een 36-jarige medewerker van een beveiligingsbedrijf. De man is mogelijk om het leven gekomen doordat zijn auto van de krik gleed.

  Personeel van het beveiligingsbedrijf sloeg alarm toen zij niets meer van de medewerker hadden gehoord. Daarna werd de man op het terrein van het bedrijf gevonden, waar het laatste signaal vandaan was gekomen. Het lichaam lag onder de auto en daar lag ook een krik. 

  De voormalige Arbeidsinspectie, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, heeft een onderzoek ingesteld

 9. Dode door ongeval op veerboot Rotterdam
  Vrijdag 09 aug. 2019 Rotterdam
   
  Aan de Elbeweg in Rotterdam Europoort is iemand om het leven gekomen tijdens werkzaamheden op een veerboot van Stena Line. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. Het zou gaan om een man.
  Het ongeluk gebeurde rond 15.45 uur tijdens werkzaamheden op een veerboot. Door nog onbekende oorzaak heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een terreinwagen en een persoon die daar aan het werk was. Het slachtoffer is direct aan zijn verwondingen bezweken.
  De verkeersongevallendienst, de arbeidsinspectie en de zeehavenpolitie doen ter plaatse onderzoek. Er zal onder meer met getuigen worden gesproken. De bestuurder van de terreinwagen is meegenomen naar het bureau en wordt gehoord

 10. Jongeman verongelukt op grasmaaier landgoed Anna Paulowna

  dinsdag 6 augustus 2019, ANNA PAULOWNA –

  De persoon die dinsdagmiddag op Landgoed Hoenderdaell in Noord-Holland om het leven kwam, blijkt onder een grasmaaier terecht te zijn gekomen. Het gaat om een jongeman die voor de groenvoorziening werkte.

  De jongen, zijn exacte leeftijd is niet bekendgemaakt, zou op een zitmaaier hebben gezeten toen het gruwelijk misging. De machine klapte om en de bewuste medewerker wist bij die val niet onder het gevaarte vandaan te komen. Het personeel is aangeslagen over de plotse dood van hun collega. „Medewerkers zijn erg aangedaan en kunnen daardoor terneergeslagen overkomen”, meldt het landgoed op een bordje. Het terrein is wel gewoon open vandaag.

  Volgens het Noordhollands Dagblad gebeurde het ongeval bij de villa op het landgoed, maar de politie kan dat niet bevestigen. Het landgoed ligt tussen Anna Paulowna en Van Ewijcksluis in Noord-Holland. Er is een dierenpark en ook de Stichting Leeuw is er gevestigd.

 11. Bemanningslid spoorloos, mogelijk overboord geslagen in de Waal

  02 augustus 2019 , rivier de Waal

  Kopieer naar clipboard

  Hulpdiensten hebben vrijdagochtend tevergeefs massaal gezocht naar een mogelijke drenkeling in de Waal tussen IJzendoorn en de sluis bij Sint Andries.

  Om 10.00 uur meldde een schipper van een schip in de beroepsvaart dat hij een bemanningslid miste. Mogelijk is de matroos overboord geslagen.

  Dode man die uit Waal werd gehaald is vermiste matroos

  10 augustus 2019

  De politie heeft zaterdagmiddag het lichaam van de vermiste matroos uit de Waal gehaald bij Zaltbommel en Hurwenen. Op 2 augustus sloeg hij overboord van een schip op de rivier. De schipper – een inwoner van Urk – gaf zijn bemanningslid vrijdag op als vermist. 

  De matroos werd niet meer gezien door zijn collega’s nadat het schip waarmee hij voer de sluis van St. Andries passeerde. Hulpdiensten zochten die middag met man en macht vanaf het water, de wal en vanuit de lucht, maar konden hem niet vinden. Ook daarna was er nog geen spoor van de man ontdekt. Maandag deelde de politie een foto van de man en ook een foto van zijn tatoeage op zijn linkerbovenarm. Het lichaam werd zaterdagmiddag rond 14.30 uur uit de Waal gehaald door de politie. Na onderzoek in Elst bleek dat het de vermiste matroos bleek te zijn. ,,Wij wensen de nabestaande veel sterkte met dit verlies, laat de politie weten.

 12. Vrachtwagenchauffeur omgekomen bij ongeluk op A67 bij Asten, weg weer vrijgegeven

  Maandag 29 juli 2019, Geldrop A67

  Bij een ongeluk op de A67 tussen Geldrop en Asten is maandagmiddag een vrachtwagenchauffeur overleden. Twee anderen raakten gewond. In totaal waren er drie vrachtwagens bij het ongeluk betrokken. De weg richting Eindhoven was volledig dicht, omdat een vrachtwagen gevaarlijke stoffen vervoerde. Eén rijstrook werd rond 16.25 uur vrijgegeven, de rest volgde iets na 21.00 uur. 

  Langs de plek van het ongeval werden na het ongeval anti-kijkschermen geplaatst. De identiteit van de overledene is nog niet bekend. Bij het ongeluk waren in totaal drie vrachtwagens betrokken, waarvan er twee flink beschadigd zijn. De overleden chauffeur zat bekneld in zijn vrachtwagen. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar konden de man niet meer redden. Wel boden zij hulp aan de andere twee gewonden die bij het ongeluk vielen. 

  Gevaarlijke stoffen

  Een van de betrokken vrachtwagens lekte een gevaarlijke stof. Voor de zekerheid bleef de brandweer daarom met twee blusvoertuigen en een hulpverleningsvoertuig in de buurt. De container met gevaarlijke stoffen werd rond 19.00 uur overgeladen. Daarna volgden herstelwerkzaamheden. 

  In beide rijrichtingen ontstond file. 

  Marco (49) uit Geldrop zag dodelijk vrachtwagenongeluk A67 gebeuren: ‘Als ik vijf seconden eerder was geweest, had ik er tussen gezeten’

  ASTEN/GELDROP – De 49-jarige Marco de Waal uit Geldrop zag maandagmiddag bij het invoegen op de A67 bij Asten een vrachtwagen achterop twee andere vrachtwagens rijden. Hierbij kwam de 34-jarige Belgische bestuurder van die vrachtwagen om het leven. De Waal wist direct dat het helemaal mis was: ,,Ik dacht meteen, die leeft niet meer.”

  De Waal was met zijn gezin onderweg van de camping naar huis. ,,Bij het invoegen zag ik dat er voor mij een file stond. Daarom gaf ik geen gas, ik wilde rustig aansluiten. Ineens kwam links van mij een rode vrachtwagen voorbij. Hij reed in volle vaart achterop een stilstaande vrachtwagen in de file. Er zat denk ik nog geen tien meter tussen onze auto en het ongeluk”, vertelt De Waal. ,,Als ik gewoon was ingevoegd zoals ik dat normaal zou doen, hadden wij met onze auto ertussen gezeten. Het scheelde vijf seconden. Ja, dan zit je wel met je hart in je keel achter het stuur.”

  Glas opvegen

  Veel tijd om van de schrik te bekomen heeft het gezin niet:,,Mijn vrouw belde direct 112. Ondertussen stapten er andere vrachtwagenchauffeurs uit. Ze keken in de cabine van de rode wagen en begonnen toen het glas en het puin dat door de klap was vrijgekomen bij elkaar te vegen. Dat was voor mij de bevestiging dat die chauffeur waarschijnlijk niet meer in leven was.”

  Zodra de hulpdiensten arriveren, besluit De Waal door te rijden. ,,Ik stond daar voor mijn gevoel niet veilig. Ook had ik mijn twee kinderen achter in de auto zitten. Als dit echt zo erg was als het leek, wilde ik hen geen traumatische ervaring geven. Ik kon er langs rijden, dus dat deed ik. Mijn vrouw was het daar niet mee eens, maar er was op dat moment niks meer wat we konden doen. Of ik er goed aan gedaan heb weg te rijden, zal ik nooit weten.”

  Bron: http://www.ED.nl, door: Sanne Sleutjes

 13. Parachutist omgekomen bij vliegveld Teuge

  23 jul. 2019, Teuge

  TEUGE – Een 22-jarige militair en leerling-parachutist is dinsdagmiddag omgekomen door een ongeluk bij het vliegveld Teuge in Gelderland. Dat bevestigen de manager van het Nationaal Paracentrum Teuge en de marechaussee. Het ongeluk gebeurde rond 13.00 uur.

  Omstanders zagen het slachtoffer tollend aan zijn parachute naar beneden komen. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt de oorzaak van het ongeval. Kort nadat de persoon was neergestort waren politie, marechaussee en twee ambulances ter plekke. Ook verscheen volgens omstanders een traumahelikoper op het vliegveld, die volgens ooggetuigen snel weer vertrok, zonder hulp geboden te kunnen hebben.

   

  OM: Omgekomen parachutist Teuge raakte verstrikt

  03 sep. 2019 in BINNENLAND

  TEUGE – De 22-jarige militair die in juli op vliegveld Teuge verongelukte, raakte verstrikt in zijn parachute nadat hij uit het vliegtuig was gesprongen. Hij wilde vervolgens de noodparachute openen, maar dat mislukte omdat zijn arm nogmaals verstrikt raakte, toen hij de hoofdparachute afwierp.

  De fatale parachutesprong was dan ook een noodlottig ongeval, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag na onderzoek.

  Het fatale ongeluk met de militair en leerling-parachutist vond plaats op 23 juli. De sprong was volgens het OM onderdeel van een trainingsonderdeel voor de militaire vorming.

 14. Persoon overleden na val in betonmixer

  Woensdag 17 juli 2019, Sappemeer

  Woensdagmiddag is rond kwart voor vijf bij een ongeval op het terrein van Olthof Beton een man (52) om het leven gekomen.
  Bij Olthof Beton aan de Molenraai in Sappemeer heeft vanmiddag een bedrijfsongeval plaatsgevonden. Een persoon zat bekneld in een betonmixer en is daarbij om het leven gekomen. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar ze konden niets meer voor het slachtoffer doen.
  De politie en arbeidsinspectie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

 15. Man overleden na afbreken van kermisattractie

  Maandag 24 Juni 2019, Zieuwent

  In Gelderland is een man om het leven gekomen na het afbreken van een kermisattractie. Dat gebeurde in het dorpje Zieuwent, onderdeel van de gemeente Oost Gelre. Het slachtoffer was maandagavond rond 21.30 uur bezig met het demonteren van de botsauto’s. Toen één van de plafondplaten van de attractie naar buiten klapte, kwam de man ten val. Hij raakte ernstig gewond. Er moesten twee ambulances en een traumahelikopter ter plaatse komen om eerste hulp te verlenen. Uiteindelijk is de medewerker per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Later werd bekend dat de man aan zijn verwondingen is overleden.

 16. Bouwvakker zwaargewond bij ongeval op bouwplaats aan Hofvlietweg
  Woensdag 05 juni 2019, Leiden
  Een bouwvakker is woensdagavond zwaargewond geraakt bij werkzaamheden op een bouwplaats aan de Hofvlietweg in Leiden, schrijft de werkgever Comol5 donderdag.
  De man raakte gewond bij werkzaamheden in de startschacht, een schacht van waaruit een tunnel wordt geboord. Een zware, metalen verankeringsplaat schoot door onbekende oorzaak los uit de betonnen wand, en raakte de medewerker.
  Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om het zwaargewonde slachtoffer bij te staan. Ook landde een traumahelikopter op het bouwterrein, dat gelegen is langs de A4.
  Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het is onbekend hoe het nu met hem is.
  De aannemingscombinatie Comol5 schrijft dat het ongeval “grote impact” heeft op haar medewerkers en de organisatie. “De exacte toedracht wordt door de arbeidsinspectie nader onderzocht. Onze eerste zorg gaat op dit moment uit naar de medewerker en zijn familie. Zowel de familie als de collega’s krijgen persoonlijke professionele ondersteuning.”
  Man die zwaargewond raakte bij bedrijfsongeval Hofvlietweg is overleden
  07 juni 2019 15:14 Laatste update: 07 juni 2019 17:02
  Een man die eerder deze week zwaargewond was geraakt door een ongeval tijdens werkzaamheden aan de RijnlandRoute aan de Leidse Hofvlietweg, is in het ziekenhuis overleden. Dat meldt het bedrijf waarvoor hij werkte, Comol5.
  Het ongeval gebeurde in een zogenoemde startschacht, vanwaaruit een tunnel wordt geboord. De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. Een zware, metalen verankeringsplaat schoot door onbekende oorzaak los uit de betonnen wand, en raakte de medewerker.
  Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.
  De exacte toedracht van het ongeval wordt door de Inspectie SZW onderzocht, aldus Comol5.

 17. Dodelijk ongeval bij bouw parkeergarage dierenpark Amersfoort

  Dinsdag 28 mei 2019, Amersfoort

  Bij een ongeval op een bouwplaats bij Dierenpark Amersfoort is dinsdagochtend een bouwvakker(54jr)om het leven gekomen.

  Het ongeval vond plaats bij de bouw van een nieuwe parkeergarage. De politie onderzoekt wat er precies mis is gegaan. Volgens lokale media werd op het moment van het ongeluk een stalen wenteltrap gehesen.
  De Inspectie SZW onderzoekt momenteel het incident. Bouwer Ballast Nedam is verantwoordelijk voor de bouw van de parkeergarage en verwijst ook naar de inspectie. Een woordvoerder van het Ballast Nedam wil niet zeggen of de omgekomen persoon bij hen werkt.
  Dit jaar deden zich al zeker zes dodelijke ongevallen voor in de bouwsector.

 18. ‘Loonwerker (19) omgekomen bij ongeluk met hakselaar’
  Vrijdag 24 mei 2019, Maren-Kessel
  Een 19-jarige man is gisteravond om het leven gekomen bij een arbeidsongeval met een landbouwwerktuig in het Brabantse Maren-Kessel. Hij zou bekneld zijn geraakt in een hakselaar, toen hij probeerde een storing te verhelpen.

 19. Kraanmachinist (24jr) overleden op bouwterrein, ‘kraanlift stortte naar beneden’

  Woensdag 22 mei 2019, Den Haag

  Een kraanmachinist is vanmiddag om het leven gekomen op een bouwterrein aan de 1e Lulofsdwarsstraat in Den Haag. Het gaat vermoedelijk om een bedrijfsongeval. Dit meldt de politie.

  Hoe de machinist om het leven is gekomen is nog onduidelijk. Volgens getuigen is er een lift van de bouwkraan naar beneden gestort.  De brandweer was groots uitgerukt en heeft een machinist uit een andere bouwkraan naar beneden geholpen. De medewerker zou het hele ongeval hebben gezien van bovenaf.  De politie heeft de omgeving met schermen afgezet. Een politiehelikopter hing enige tijd boven het incident. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de zaak. De straat werd tijdelijk afgesloten.

   

  Botsing bouwkranen in Den Haag oorzaak dodelijk ongeval

  Gegevens

  Den Haag – Een botsing tussen twee bouwkranen is vermoedelijk de oorzaak van het dodelijke arbeidsongeval.

  Woensdagmiddag kwam een kraanmachinist om het leven toen hij in zijn machinistenlift van de bouwkraan naar beneden viel. De machinistenlift kwam met een enorme klap op de grond terecht.

  Bij een reconstructie, die vandaag werd gehouden, is te zien dat de giek van de bouwkraan vrijwel tegen de machinistenlift komt. Bij het ongeval gisteren droeg de bouwkraan ook nog een betonnen element. 

  De arbeidsinspectie en de politie zijn donderdag begonnen met een groot onderzoek. Bij het onderzoek is onder andere een speciale drone ingezet. Een ‘piloot’ van de politie heeft uren met de drone bij de bouwkranen gevlogen. 

  Medewerkers van het Landelijk Forensisch Service Centrum (LFSC) geven ondersteuning bij het onderzoek. Zij zijn gespecialiseerd op onderwerpen waarvoor dure apparatuur of een specialistische opleiding nodig is. 

  Regio15 sprak diverse kraanmachinisten en zij lieten weten dat het onaanvaardbaar is dat de giek van bouwkranen zo dicht bij een andere bouwkraan kan komen. 

  Na een oproep van Kzkm, een platform voor kraanmachinisten, hielden kraanmachinisten in het hele land om 12:00 uur een minuut stilte

   

  Bron: Regio15.nl

  Klik hier voor video/fotoreportage

   

  Bouwvakkers huilen om verongelukte kraanmachinist (24)

  De bouwvakkers, die op het bouwterrein aan de 1e Lulofsdwarsstraat in Den Haag werken waar gisteren een kraanmachinist om het leven kwam, zijn zwaar aangeslagen. Het gaat om een jonge kraanmachinist van 24 jaar oud, die met een liftkooitje naar beneden stortte. Vandaag is een minuut stilte gehouden. 

  Bron: http://www.ad.nl, Ingrid de Groot en Graziella Gioia

  Op het bouwterrein is om 12.00 uur stil gestaan om het verlies van de jonge kraanmachinist. Al het werk werd neergelegd en personeel kwam samen. Een intense stilte daalde neer tijdens de minuut stilte. Op de plek waar de man overleed, zijn bloemen neergelegd.

  Volgens een woordvoerder van het bouwbedrijf gaat het om een jongeman, van 24 jaar, die pas net was begonnen in het vak. De bouwvakkers werken intens met elkaar samen en het verlies van de jonge collega maakt dan ook veel indruk. ,,Bij iedereen is het nieuws als een mokerslag binnengekomen. Vanochtend stonden grote bouwvakkers te huilen als kleine kinderen”, zegt een woordvoerder ter plaatse. ,,Voor veel mensen zal dit project nooit meer zijn wat het geweest is.”

  Volgens de woordvoerder is de jongen verongelukt doordat hij in een liftkooitje van grote hoogte naar beneden viel. Een giek van een andere kraan zou tegen hem aan zijn gekomen. De 24-jarige machinist die nèt in die kooi stond, had geen schijn van kans en stortte met lift en al tientallen meters naar beneden. Vanmiddag lag de kooi waar de verongelukte jongeman inzat nog op het bouwterrein, onder een blauw zeil.

  Degene die in de andere kraan zat, zit volgens de zegsman aan de grond. De inspectie doet verder onderzoek naar de zaak. 

  Fijne gozer

  ,,Je gaat met lood in je schoenen naar je werk”, vertelt Cas Werné, een van de werklieden over de sfeer, een dag na het genadeloze ongeval. ,,En dan kom je hier op de bouwplaats en dan is er veel verdriet. Het is heel spijtig wat er gebeurd is. En het is vervelend dat je heel de dag hamert op veiligheid en dan zoiets op je pad komt. Er is een hoop verdriet. Tranen.’’

  De omgekomen collega noemt hij ‘een fijne gozer’. ,,We zijn hier al een jaar aan het bouwen met elkaar. ‘s Ochtends doe je in de keet eerst een bakkie met elkaar. We hebben een leuk en goed team.’’

  De uitvoerder vertelt dat hij de bloemen van omwonenden enorm waardeert en onder de indruk is van de politie. Agenten zijn druk bezig met het onderzoek naar het bedrijfsongeval, maar sloten zich vanmiddag aan bij de groep bouwers die de omgekomen 24-jarige een minuut lang in stilte herdachten. ,,De politie ging er ook bij staan, deed haar helm af. Dat vind ik echt geweldig. Respect”, aldus de uitvoerder.

  Oproep

  Kraanmachinisten in heel Nederland werden opgeroepen de betrokkenen bij te staan door om klokslag 12.00 uur de kranen in de richting van Den Haag te draaien. In de branche is het gebruikelijk dat bij een ongeluk collega’s hun kranen richting de plek van het ongeval draaien.

  Project

  Op het bouwterrein moeten in 2020 woningen verrijzen. Het project Caland Dock bestaat uit 550 woningen, drie parkeergarages en binnentuinen. Het gaat om vijf gebouwen van negen en twaalf verdiepingen.

 20. Man overleden na val van dak

  zondag 19 mei Eindhoven –

  Een man is zondag overleden nadat hij van het dak was gevallen van een huis. Hij was bezig met onderhoudswerk en kwam ten val. De politie meldt dat de man door een ambulance is meegenomen, maar even later bleek te zijn overleden.

  Volgens het Eindhovens Dagblad was de man een dakkapel aan het schoonmaken aan de achterkant van zijn woning. Daarvoor had hij een balk op het dak gelegd. De balk schoof weg, waarna de man vanaf een hoogte van zes meter naar beneden viel. Hij kwam op zijn hoofd terecht.

 21. Vijfde dodelijk ongeluk bij bedrijf Steinweg in twee jaar tijd

  zondag 19 mei 2019, Waalhaven

  Een bedrijfsongeval bij één van de bedrijven van Steinweg Handelsveem in de Rotterdamse haven heeft weer het leven van een werknemer(56jr) gekost. De man, geboren in 1963, overleed als gevolg van de verwondingen die hij opliep bij een ongeluk op 19 mei bij Marcor in de Waalhaven. Het is het vijfde dodelijk ongeluk bij één van de bedrijven in de laatste vijf jaar.

  De man raakte volgens de ambulancedienst van de VRR en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid die zondagmorgen rond 05:00 uur gewond.

  Bij de overslag van goederen zou lading zijn verschoven, waarna de grijper omviel en de man raakte. Beide benen moesten worden geamputeerd om de man in leven te houden. Desondanks is hij alsnog aan zijn verwondingen overleden.

  De man werkte twintig jaar bij het bedrijf.

  Steinweg-Handelsveem onder vuur na vijfde dode in twee jaar

   
  Bron: Nieuwsbladtransport.nl, door:Tom van Gurp
   
  bedrijfsongeval
  Overslagbedrijf Steinweg-Handelsveem krijgt de wind van voren van vakbond FNV. Een werknemer overleed eind vorige maand na een incident met een grijper. Het was al het vijfde dodelijke slachtoffer van een bedrijfsongeval bij Steinweg in ruim twee jaar.
  Op zondag 19 mei raakte het meest recente slachtoffer ernstig gewond, waarschijnlijk nadat hij in aanraking kwam met een grijper die in beweging kwam door verschoven lading. Na een aantal dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen, is de medewerker uiteindelijk overleden. Het ongeval vond plaats bij een vestiging van Steinweg in de Waalhaven. Dat meldt RTV Rijnmond.
  In november vorig jaar kwam ook al een leerling van het Scheepvaart- en Transportcollege (STC) om het leven bij de Hartel Terminal in de Rotterdamse haven. Het 17-jarige slachtoffer uit Stellendam kwam terecht onder een omvallende vorkheftruck. In 2017 kwamen binnen enkele weken ook al drie medewerkers om op diverse locaties, waaronder Moerdijk en Rotterdam.
  Actie
  Daarmee komt de teller van het aantal slachtoffers van ongevallen bij het overslagbedrijf op vijf te staan. Reden voor Niek Stam (FNV Havens) om felle kritiek te uiten. Volgens hem wordt het tijd dat er actie komt vanuit de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
  ‘Ga achter Steinweg aan. Of moeten er eerst meer doden vallen’, foetert hij tegen de regionale omroep. Volgens hem kan het geen toeval zijn dat er zoveel incidenten plaatsvinden in een relatief korte tijd. Er is iets mis met de cultuur binnen het bedrijf, denkt Stam.
  Politiek
  Naast de inspectie SZW zou ook de lokale politiek maatregelen moeten nemen om de veiligheid bij het overslagbedrijf te verbeteren. Acties vanuit de vakbond zelf komen er vermoedelijk niet. De werknemersorganisatie heeft bij Steinweg minder in de melk te brokkelen dan bij andere overslagbedrijven in de Rotterdamse haven.
  Naar aanleiding van de diverse ongevallen is in het verleden onderzoek gedaan door de inspectie. Voor één van de ongevallen uit 2017 is een boete opgelegd van 45.000 euro. Bij het incident met de vorkheftruck vorig jaar is geen straf opgelegd.
  Bij Steinweg-Handelsveem was vooralsnog niemand bereikbaar voor commentaar.

 22. Fataal ongeval Eemshaven
  Donderdag 9 mei 2019, Eemshaven
  Een arbeidsongeval aan boord van een schip in de Eemshaven in Groningen heeft donderdag een vrouw het leven gekost.
  Bij het ongeval aan boord van het Deense vrachtschip Karin Hoej in de Eemshaven is donderdagmiddag een vrouw om het leven gekomen. Dat heeft de Deense eigenaar van het schip bevestigd. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw bekneld, ondanks de massale inzet van de hulpverleners ter plaatse overleed de vrouw aan haar verwondingen.
  Naast het onderzoek dat door de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt uitgevoerd heeft Denemarken ook twee inspecteurs naar Nederland gestuurd.

 23. Man overlijdt na boerderij-ongeval in Nieuwe Pekela
  Woensdag 1 mei 2019, Nieuwe Pekela
   
  Bij een bedrijfsongeval op een boerenerf aan de Tilstraat in Nieuwe Pekela is een man aan zijn verwondingen overleden.
  De man raakte woensdagmiddag vermoedelijk bekneld onder een omgevallen silo, waarna de hulpdiensten werden ingeschakeld. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend.
  De man werd ter plekke aan zijn verwondingen behandeld. Dat nam enkele uren in beslag. ‘Uiteindelijk mocht hulpverlening niet meer baten’, laat de politie weten.

 24. vrachtwagenchauffeur overleden na val

  Vrijdag 12 april 2019, Naarden

  Een vrachtwagenchauffeur(60jr) is vrijdagochtend overleden na een val in zijn laadbak. Het ongeval gebeurde vrijdagochtend bij een tuincentrum in Naarden.

  De chauffeur was onderweg om spullen af te leveren bij het tuincentrum aan de Huizerstraatweg. Daarbij zou hij gevallen zijn. Bij deze val heeft hij een hoofdwond opgelopen. Bovendien was zijn bril gesneuveld, waardoor hij niet verder kon rijden. Dit heeft hij gemeld aan zijn bedrijf, dat direct een tweede chauffeur op pad stuurde om de gewond geraakte man af te lossen. Het lukte het transportbedrijf echter niet om daarna opnieuw in contact te komen met de gevallen chauffeur.

  De onderneming heeft daarop contact opgenomen met het tuincentrum. Een medewerker die ging kijken trof de chauffeur vervolgens aan. De gewaarschuwde hulpdiensten hebben nog geprobeerd de chauffeur te reanimeren. Dit mocht echter niet baten.

  De politie heeft onderzoek gedaan, maar heeft geen sporen van een misdrijf aangetroffen. Omdat het een ongeval betreft worden er verder geen mededelingen gedaan over het ongeluk en de overleden chauffeur.

  Gooi- en Eemlander, 12 april 2019

 25. Man bekneld geraakt tijdens kraanwerkzaamheden
  donderdag 11 april 2019, Nieuwolda
  Aan de Provincialeweg in Nieuwolda is donderdagmorgen om 08:40 uur op een boerderij een zeer ernstig ongeval geweest.
  Een medewerker (39jr) is bekneld geraakt tijdens kraanwerkzaamheden. De man zat bekneld tussen een kraan en een silo. 
  De man is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen, dat melden bronnen ter plaatse. De arbeidsinpectie doet ter plaatse onderzoek. Ook kwam de VOA ter plaatse.

 26. Drontenaar (66) omgekomen door bedrijfsongeval bij Van Werven in België

   

  Dinsdag 2 april 2019, Lanaken (België),

  Diverse media in Belgisch en Nederlands Limburg maken melding van een bedrijfsongeval bij Van Werven Plastiscs in Lanaken (België), vlakbij Maastricht. Daarbij is volgens De Limburger een 66-jarige inwoner van Dronten om het leven gekomen.

  Belgische kranten melden dat de man dinsdagmiddag vier meter naar beneden is gevallen, gewond raakte aan zijn hoofd en in het ziekenhuis bezweek aan zijn verwondingen. De precieze omstandigheden van de val in het recyclebedrijf zijn onduidelijk.

  „Uit medeleven werd zowel bij het moederbedrijf in het Nederlandse Biddinghuizen als in het bedrijf in Lanaken het werk stilgelegd”, aldus Het Nieuwsblad.

 27. Man overleden na ongeluk met tractor in Assen

  Zaterdag 30 maart 2019, Assen
   
  Bij de evenementenhal Expo in Assen is zaterdagavond laat een man overleden. Het slachtoffer kwam onder een tractor terecht toen die op het naastgelegen parkeerterrein op een trailer werd geladen.
  Hulp mocht niet meer baten, de man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Over zijn identiteit en hoe het ongeluk kon gebeuren kan de politie nog niets zeggen.
  In Expo Assen, voorheen de TT-Hall, was zaterdag het evenement Truck & Tractorpulling. Daarbij moeten trucks en trekkers een verzwaarde sleepwagen zo ver mogelijk vooruit zien te trekken. Het is niet bekend of de trekker in kwestie aan het evenement had meegedaan.

 28. Vrachtwagenchauffeur overleden aangetroffen in cabine

  Dinsdag 27 maart 2019, Harderwijk

  In een vrachtwagen aan de Zeppelinstraat in Harderwijk is dinsdag 27 maart het lichaam van een vrachtwagenchauffeur gevonden. De politie laat weten dat de man vermoedelijk onwel is geworden.

  De politie laat weten dat de man vermoedelijk onwel is geworden

 29. Vrachtwagenchauffeur overleden na ongeval op A4

  donderdag 21 maart 2019, Lepelstraat 

  Een vrachtwagenchauffeur is donderdag eind van de middag onwel geworden toen hij op de A4 van Steenbergen in de richting van de Belgische grens reed. 

  Doordat de chauffeur niet goed werd, reed hij dwars door het hek langs de A4 heen, over de parallelweg, om in het gras tot stilstand te komen. De man overleed ter plaatse. Het ongeval gebeurde even voor half zes op de A4 tussen Halsteren en Steenbergen. De vrachtwagen kwam uiteindelijk tot stilstand aan het Laageinde in Lepelstraat.

  De chauffeur is door omstanders uit de vrachtwagen gehaald. Twee ambulances en de politie kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen.

  De hulpdiensten konden echter niks meer betekenen voor het slachtoffer. Bij het ongeval zijn geen andere voertuigen betrokken geweest. Een bergingsbedrijf heeft de vrachtwagen weggesleept.

 30. Man gedood tijdens werk op scheepswerf

  woensdag 20 maart 2019, Zaandam
  Een man is woensdagochtend om het leven gekomen bij een ongeval op een scheepswerf aan het Kruisbaken in Zaandam. Hij kreeg een mast op zijn hoofd bij het bedrijfsongeval.
  Hulpdiensten kwamen massaal in actie. Medewerkers van de brandweer waren als eerste ter plaatse, later zijn ook politie, ambulancedienst en een traumateam naar de plek van het ongeval gekomen.
  Hulp aan het slachtoffer heeft niet mogen baten. Deze is ter plekke overleden.
  Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De Inspectie SZW is ingeschakeld om hier onderzoek naar te doen.

 31. Wegwerkers onder veegwagen op A1, een dode
  19 MAART 2019 HOLTEN
  Twee wegwerkers zijn dinsdagavond op de A1 bij Holten (Overijssel) onder een veegwagen terechtgekomen. Eén wegwerker is overleden.
  De tweede persoon is gewond naar het ziekenhuis gebracht.
  Het ongeluk gebeurde ter hoogte van wegwerkzaamheden bij afrit 27.

 32. Dode door bedrijfsongeluk Herkenbosch
  18 mrt. 2019 HERKENBOSCH –
  Door een ongeval bij een bedrijf aan de Veldweg in het Limburgse Herkenbosch is maandag iemand om het leven gekomen. Het slachtoffer, van wie de identiteit nog niet is bekendgemaakt, werd rond 06.30 uur overreden door een vrachtwagen.
  De 48-jarige chauffeur is aangehouden. De politie en de arbeidsinspectie onderzoeken hoe het ongeluk kon gebeuren.

 33. ‘Bedolven onder betonblok’
  19-jarige komt om op bouwplaats in Amsterdam
  Amsterdam zaterdag 16 maart 2019
  Op een bouwplaats in Amsterdam Noord is zaterdagavond rond 23.00 uur het lichaam van een 19-jarige man gevonden. De man zou bedolven zijn geraakt onder een betonblok.
   
  De politie spreekt van een bedrijfsongeval. De toedracht is nog niet duidelijk. De inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, doet onderzoek.
  De man is hoogstwaarschijnlijk slachtoffer geworden van een noodlottig ongeluk dat plaatsvond toen hij gisteren eerder op de dag aan het werk was, zo meldt de politie.
   
  Volgens de regionale zender gingen alarmbellen af toen de man niet thuiskwam en niet reageerde op berichten van vrienden. Agenten troffen het levenloze lichaam van de man aan op de bouwplaats. Hoe lang het slachtoffer daar heeft gelegen, is onduidelijk.

 34. Zeeuwse zoekactie vermiste man op schip gestaakt

  Zondag 10 mrt. 2019, Vlissingen

  Kopieer naar clipboard 

  VLISSINGEN – De zoekactie naar de vermiste man op een gezonken binnenvaartschip bij Vlissingen is even na middernacht gestaakt. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Het is niet zeker of de man aan boord is van het schip. De zoektocht is overgedragen aan Rijkswaterstaat.

  De politie en de Kustwacht hebben gezocht tot het donker werd, met onder meer een helikopter en reddingsboten. Om 22.00 uur startte een duiker met een zoektocht in het schip. Toen was het tij gunstig voor deze zoekactie.

  Het binnenvaartschip vervoerde zand en voer van Hansweert naar Vlissingen. Het had in de middag water gemaakt in de monding van de Sloehaven en is daarna helemaal gezonken.

  Volgens de veiligheidsregio waren er twee mensen aan boord. Eentje, de 39-jarige eigenaar van het schip uit Rilland, is door een te hulp schietende boot uit het water gehaald. Deze man is naar het ziekenhuis in Goes gebracht maar mocht na behandeling weer naar huis. De nog vermiste man is een werknemer aan boord van het schip en komt vermoedelijk uit het buitenland.

  Het schip ligt niet in de vaargeul. In verband met de operatie zaterdagavond was het scheepvaartverkeer even stilgelegd.

  Waardoor het schip water maakte, is nog onbekend. Dat wordt onderzocht als het schip is geborgen.

  Lichaam gevonden in gezonken binnenvaartschip

  Maandag 1 april 2019, Vlissingen

  VLISSINGEN – De politie heeft maandag een stoffelijk overschot gevonden in het voorste deel van het binnenvaartschip Cardium, dat drie weken geleden op de Westerschelde was gezonken. Het lichaam moet nog worden geïdentificeerd. Waarschijnlijk gaat het om de 43-jarige stuurman die sindsdien wordt vermist.

  Het schip vervoerde op 9 maart zand, toen het water maakte en daarna helemaal zonk.

  Volgens de veiligheidsregio waren destijds twee mensen aan boord. De één, de 39-jarige eigenaar van het schip, is door een te hulp schietende boot uit het water gehaald. De kustwacht en politie hadden een zoekactie naar de stuurman ingesteld, maar dat leverde niets op.

 35. Schoonmaker(26) overlijdt na bedrijfsongeval in Coevorden

  Dinsdag 5 maart 2019, Zwolle

  Een medewerker (26 jr) van een schoonmaakbedrijf, raakte levensgevaarlijk gewond toen hij op donderdag 21 februari 2019 bij schoonmaakwerkzaamheden door een glazen koepel viel op het dak van verpakkingsfabriek Solidus Solutions in Coevorden. Ambulances en een traumaheli kwamen ter plaatse, waarna hij in kritieke toestand werd overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Op dinsdag 5 maart 2019 is hij in het ziekenhuis aan de verwondingen die hij opliep door het arbeidsongeval overleden.

 36. Man overlijdt door ongeval met stalen balk

  dinsdag 5 maart 2019, Haarlem

  Bij een bedrijf aan de Emrikweg in Haarlem is dinsdag een werknemer(62jr) overleden nadat hij een stalen balk van 500 kilo tegen zijn hoofd had gekregen.

  Een traumahelikopter en andere hulpdiensten kwamen ter plaatse maar hulp mocht niet meer baten.

  De inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, doet onderzoek naar het ongeval.

 37. Vrachtwagenchauffeur uit Zutphen overlijdt bij ongeval

  Apeldoorn, dinsdag 5 maart 2019

  Een 54-jarige man uit Zutphen is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in Apeldoorn. Het gaat om een vrachtwagenchauffeur.

  Het ongeluk gebeurde bij een transport bedrijf aan de Oude Berghuizerweg in Apeldoorn. De chauffeur was bezig met lossen toen het mis ging. Hij viel van de laaddok af. Hulpdiensten rukte massaal uit, waaronder een traumahelikopter. Echter mocht alle hulp niet baten en overleed het slachtoffer ter plekke.

  De Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, onderzoek gaat doen.

 38. Technieker sterft in koelcel

  ‘t Goy, donderdag 28 februari 2019

  Een medewerker (23jr) van een firma in koel-vriessystemen is gisteren om het leven gekomen bij een tragisch bedrijfsongeval in het Nederlandse dorp ’t Goy (provincie Utrecht). De man werd aangetroffen in een koelmachine  van een fruitbedrijf.

  “Ik ben er kapot van”, zegt bedrijfseigenaar van het fruitbedrijf. “Altijd heb ik gezegd dat zoiets bij ons nooit zou gebeuren en nu gebeurt het toch op ons bedrijf. Dit draag ik mijn leven lang mee.”

  De omgekomen monteur was afgekomen op een storing in een koelmachine op het terrein. Hij was aan het werk in de cel waar een probleem was, toen het misging. “Hij kan daar enkele minuten of een halfuur gelegen hebben toen we hem vonden, daarover wil ik niet speculeren”,  zegt de eigenaar. Zijn zoon vond de monteur gistermiddag in de koelcel van het bedrijf. 

  Met vier man is hij toen direct uit de cel gehaald en is men begonnen met te reanimeren. Nog geen tien minuten later arriveerden politie en ambulance op het terrein, die de reanimatie overnamen. “Als dan drie kwartier later de mededeling komt dat ze stoppen met reanimeren, dan gaat er wel wat door je heen hoor”, zegt de bedrijfseigenaar aangeslagen. “We hebben gedaan wat we konden.”

  Volgens de bedrijfseigenaar wordt In de getroffen cel fruit wordt bewaard en is nauwelijks zuurstof aanwezig. Het fruit wordt bewaard in een omgeving die grotendeels bestaat uit stikstof. Door het zuurstoftekort kan een mens zeer snel onwel worden. 

  Het bedrijf waar de koeltechnieker voor werkte, wil momenteel geen commentaar geven op het trieste ongeval. Het  Nederlandse ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) doet onderzoek naar de gebeurtenissen.  Een woordvoerder wil enkel kwijt dat het slachtoffer bewusteloos werd aangetroffen na een reparatie in de koelruimte. “We doen onderzoek naar de omstandigheden en doen verder geen mededelingen.”

 39. Jongetje (4) overleden door heftruckongeluk

  Maandag 18 februari 2019, Schermerhorn
  Bij een boerderij bij de Noord-Hollandse plaats Schermerhorn is maandag een 4-jarig jongetje overleden als gevolg van een bedrijfsongeval.

  De inzet van hulpdiensten en een traumahelikopter mocht niet meer baten.

  De Arbeidsinspectie vermoedt dat het jongetje is overreden door een heftruck. Meer informatie kan de dienst niet verstrekken.

  De inzet van hulpdiensten en een traumahelikopter mocht niet meer baten.

 40. Matroos baggerschip overleden door ongeluk

  28 januari 2019, Zeebrugge Belgie
  Het ongeval aan boord van baggerschip Simon Stevin gebeurde maandag in de haven van Zeebrugge. Het slachtoffer overleed in de nacht in een ziekenhuis in Brugge.
  De in 1994 geboren man was bezig met de afstandsbediening van de kraan en kwam terecht op een lager gelegen dek. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat hij op een plek stond waar dat niet was toegestaan. Vervolgonderzoek moet uitwijzen of dat te wijten was aan verstrooidheid of een gebrek aan veiligheid aan boord.

 41. Oud putgat Het Stift wordt groenwerker fataal

  14 januari 2019, WEERSELO/ALMELO –

  Het dodelijk ongeval maandagmiddag op het terrein van het voormalige klooster Het Stift in Weerselo is vermoedelijk het gevolg van een trieste samenloop van omstandigheden. Bij het ongeval is een 54-jarige man uit Tubbergen om het leven gekomen, de man werkte bij het bedrijf Soweco uit Almelo. Het ongeval gebeurde maandagmiddag even voor vier uur.

  Het slachtoffer was vanuit een hoogwerker bezig met het onderhoud van bomen op Het Stift. Op een gegeven moment wilde de groenmedewerker zich met de hoogwerker verplaatsen. Tijdens het rijden is de hoogwerker met een voorwiel in een gat van een oude put terechtgekomen. Daardoor raakte de hoogwerker in onbalans en werd het slachtoffer uit de bak geslingerd.

  Twee collega’s getuige
  De hoogwerker was tijdens het rijden uitgeschoven, het slachtoffer bevond zich tijdens het ongeval op een hoogte van ongeveer vijf meter. De hoogwerker zelf is niet omgevallen tijdens het incident. Twee medewerkers van Soweco waren maandagmiddag getuige van het ongeval.
  „Dit is erg triest. Ik werk hier nu 41 jaar. Het is de eerste keer dat we iets dergelijks meemaken. Het is de zwartste dag uit de geschiedenis van Soweco”, zegt Henk Abels, manager bedrijfsvoering van Soweco. Het oude putgat waardoor de hoogwerker in onbalans raakte bevond zich onder een gazon en was volgens Abels niet te zien.

  ‘Domme, domme pech’
  „Het slachtoffer had alle certificaten, de machine was gecertificeerd. Het is gewoon domme, domme pech. Volgens mij is er niet iets waardoor dit ongeval had kunnen worden voorkomen. Ook niet als de bak lager had gestaan”, zegt Abels. Het slachtoffer droeg geen valbeveiliging, dat is volgens Abels bij dergelijk werk ook niet verplicht. Volgens Soweco is het wel of niet dragen van valbeveiliging in hoogwerkers momenteel wel onderwerp van discussie.

  Abels kan niet aangeven of het toegestaan is een hoogwerker met uitgeschoven bak te verplaatsen. „Daar doe ik geen uitspraken over. Dat is aan de Arbeidsinspectie. De hoogwerker was in ieder geval niet maximaal uitgeschoven.”

  Bron: tubantia.nl

 42. Maaltijdbezorger (15) overleden na zware aanrijding

  donderdag, 10 januari 2019, UTRECHT
  Een 15-jarige maaltijdbezorger is na een heftige aanrijding in Utrecht donderdagmorgen aan zijn verwondingen overleden. Hij werd op zijn fiets de avond ervoor vol geraakt door een Volvo-rijder.
  De school waar de jongen op zit, Academie Tien, heeft de leerlingen in een brief op de hoogte gesteld van het overlijden, meldt RTV Utrecht. Hij is in het ziekenhuis overleden. Er is een herdenkingsplek ingericht op de Utrechtse school. Scholieren kunnen daar hun medeleven en herinneringen delen in een boek dat aan de ouders wordt gegeven.
  De betrokken automobilist (21) uit Breukelen is aangehouden en uit voorzorg verhoord door de politie. Hij zou geen verdachte zijn.

  Door de aanrijding brak de fiets compleet in tweeën. Het ongeval gebeurde woensdagavond op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht Zuilen. Vermoedelijk wilde de fietser tussen twee geparkeerde auto’s de weg oversteken maar zag daarbij een aankomende Volvo over het hoofd. Die kwam in volle vaart aanrijden en wist de jongen niet meer te ontwijken. De fietser werd geschept.
  Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

  ‘Veroorzaker dodelijk ongeval met maaltijdbezorger Ruiz (15) onder invloed’

  Een 21-jarige man uit Breukelen moet voor de rechter verschijnen na het dodelijke ongeval op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Hierbij kwam de 15-jarige maaltijdbezorger Ruiz Meijer uit Utrecht begin dit jaar om het leven. Het Openbaar Ministerie verdenkt de bestuurder van de auto van dood door schuld.

  Niet alleen zou de man te hard hebben gereden toen hij op 9 januari Ruiz Meijer op zijn fiets aanreed toen die overstak. Ook was de man vermoedelijk onder invloed van drank en drugs tijdens de winteravond waarop het rond 21.00 uur misging. Dat is naar voren gekomen uit onderzoek na het ongeval, dat onlangs is afgerond.

  Het ongeval gebeurde ter hoogte van huisnummer 871 op de Amsterdamsestraatweg. Vermoedelijk is Ruiz tussen twee geparkeerde auto’s door de weg overgestoken. De klap was zo hard, dat de fiets van de jongen in tweeën brak. Voor de jonge Utrechter was het zijn eerste bijbaan. Zijn dienst zat erop en hij was bijna thuis, toen hij op de Amsterdamsestraatweg werd aangereden door een auto.

  Omdat wettelijk niet is toegestaan om kinderen van 15 jaar na 19.00 uur te laten werken loopt er ook een onderzoek naar de werkgever van de jongen. Franchiseketen Burger Me ligt onder een vergrootglas bij het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, dat onderzoek doet naar dit onderdeel van de zaak.

  Gescheiden zaken

  De twee zaken lopen gescheiden van elkaar. Het onderzoek naar de werkgever is nog niet afgerond. Het OM en de Inspectie SZW moeten onderzoek doen wanneer een minderjarige om het leven komt. Als de Arbeidstijdenwet niet in acht is genomen en bewezen kan worden dat het bedrijf opzettelijk heeft gehandeld, kan een geldboete of een celstraf tot zes jaar worden opgelegd.

  Voor de inhoudelijke behandeling van de strafzaak rond overtreding van de wegenverkeerswet tijdens het ongeval is al wel een datum: half augustus verschijnt de man uit Breukelen voor de meervoudige kamer van de rechtbank Midden-Nederland.

 43. Eemnesser verongelukt op bouwplaats

  Amsterdam, maandag 7 januari 2019
  Bij een ongeval op een bouwplaats in Amsterdam-Zuidoost is maandagochtend een 20-jarige inwoner van Eemnes om het leven gekomen.
  De man, die een klusbedrijf in Bunschoten heeft, was aan het werk op een bouwplaats aan de Bijlmerdreef toen hij met een bobcat van een verdieping op zeven meter hoogte viel. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, verleenden eerste hulp. De Eemnesser is zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd, waar hij aan zijn verwondingen bezweek.
  De inspectie SZW doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden

Users: 4
Posts: 881
Categorys: 2
Comments: 1385
Last Post: 2019-09-22
First Post: 2011-01-27
Alexa Rank: 0
Alexa Links: 0