19 gedachten over “dodelijke ongevallen 2020”

 1. Nederlander dood door ongeval bij Belgische grenscontrole

  31 maart 2020, ANTWERPEN
  Een Nederlandse trucker is in België om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de autosnelweg van Antwerpen richting Breda. De vrachtwagenchauffeur reed in op een andere vrachtwagen die stilstond in een file die was ontstaan door controles aan de grens.

  De Nederlander overleed ter plaatse, meldt de Gazet van Antwerpen. Een andere bestuurder liep zware verwondingen op.

  Bij het ongeval op de E19 in Meer (Hoogstraten) waren in totaal vier vrachtwagens en een bestelwagen betrokken.

  De Belgen voeren controles uit aan de grenzen omdat er in België een reisverbod geldt dat de verspreiding van het coronavirus moet tegengaan.

 2. Medewerker overleden bij bedrijfsongeval in Deventer

  maandag 30 maart 2020, Deventer
  Bij het bedrijf Deventer Overslag Kombinatie in Deventer is vanmiddag een medewerker overleden. De man was bekneld geraakt in een silo.

  Hoe het ongeluk aan de Westfalenstraat kon gebeuren, is niet duidelijk. De brandweer werd opgeroepen om de man te bevrijden, maar die hulp kwam tevergeefs.

  De politie en de Inspectie SWZ doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

 3. Persoon overleden na val van hoogte bij werkzaamheden aan ventilatietorens Velsertunnel in Velsen-Noord

  Dinsdag 24 maart 2020, Velsen-Noord
  Bij een arbeidsongeval in Velsen-Noord is dinsdagochtend iemand van grote hoogte van een steiger gevallen. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

  De Inspectie SZW bevestigt het overlijden van het slachtoffer. Over de leeftijd en woonplaats van het slachtoffer worden geen mededelingen gedaan.
  Bij werkzaamheden aan de ’hyacinten’ van de Velsertunnel aan de Wijkermeerweg is het mis gegaan. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen, waaronder een traumateam met een helikopter. Hulp aan het slachtoffer mocht echter niet meer baten. De Inspectie SZW is een onderzoek gestart naar het ongeval.

  De hyacinten zijn de zestien ventilatietorens van de Velsertunnel, ze zijn niet meer in gebruik. De rijksmonumenten staan momenteel in de steigers voor onderhoud.

 4. Jongetje (1) omgekomen bij ongeluk met vrachtwagen in Mill

  Zaterdag, 21 maart 2020, Mill
  Op Cuijksedijk bij Mill is zaterdagochtend een 1-jarige jongen overleden bij een ongeval met een vrachtwagen, dat bevestigt de politie.

  De peuter kwam rond 11.30 uur onder een vrachtwagen terecht op het erf van een veehouder. Het jongetje was op slag dood. De politie spreekt van een ‘tragisch bedrijfsongeval’.

  De arbeidsinspectie en de verkeersongevallenanalisten van de politie onderzoeken hoe het ongeval kan gebeuren. De vrachtwagenchauffeur wordt verhoord op het politiebureau. Dat is standaardprocedure bij dodelijke ongevallen.

 5. Meisje (5) overleden na ongeluk bij kindcentrum in Steenwijk

  Maandag 16 maart 2020, Steenwijk
  Het 5-jarige meisje dat vanochtend zwaargewond raakte bij een ongeluk in Kindcentrum Bernhard in Steenwijk, is aan haar verwondingen overleden. Dat bevestigt het Kindcentrum.

  Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, wordt onderzocht. ,,Een draadstalen deur stond tegen de muur en is omgevallen, waardoor het slachtoffer gewond is geraakt. We doen onderzoek”, is het enige wat een woordvoerder van de Inspectie SZW (arbeidsinspectie) daar eerder vandaag over wilde zeggen.

  Het ongeluk gebeurde vanmorgen iets na 9.00 uur. Er kwam veel hulpverlening ter plaatse naar het gebouw met kinderopvang, buitenschoolse opvang en school voor kinderen tot twaalf jaar. Het meisje werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Groningen gebracht, maar is aan haar verwondingen overleden.

  bron: DeStentor.nl

 6. Bouwvakker overleden na beknelling tussen betonnen muren in Vinkeveen

  Vrijdag 13 maart 2020, Vinkeveen
  In Vinkeveen is vrijdagmiddag een bouwvakker overleden nadat hij bekneld kwam te zitten tussen twee betonnen muren. De muren stonden op een trailer van een vrachtwagen.

  De hulpdiensten rukte massaal uit, waaronder een traumahelikopter.

  Hoe het ongeval op de bouwplaats aan de Futenlaan precies heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. De brandweer heeft de man kunnen bevrijden door middel van speciaal gereedschap en startte direct een reanimatie. Helaas overleed de man aan zijn verwondingen.

 7. Dode bij bedrijfsongeval in Vlaardingen

  donderdag 12 maart 2020, VlaardingenFoto:)
  Op het terrein van logistiek dienstverlener DFDS in Vlaardingen is een chauffeur om het leven gekomen. Het slachtoffer is vermoedelijk aangereden door een vrachtwagen, zegt de politie.

  Het ongeluk gebeurde rond 16:00 uur. Hulpverleners hebben vergeefs geprobeerd om de man te reanimeren. Zijn identiteit is nog niet bekend.

 8. Man uit Wijchen komt om door val uit hoogwerker

  Donderdag 27 februari 2020, WIJCHEN
  Een 49-jarige man uit het Gelderse Wijchen is donderdag om het leven gekomen door een bedrijfsongeluk in zijn woonplaats.

  Het ongeluk gebeurde op het bedrijventerrein Bijsterhuizen, waar hij aan het werk was met een hoogwerker en ten val kwam. De Inspectie SZW doet volgens de politie onderzoek.

 9. Jongen (15) komt om bij ongeval in bedrijfshal in Dodewaard

  Woensdag 26 februari 2020, Dodewaard
  Een jongen van 15 uit Dodewaard is woensdag om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in zijn woonplaats. Dat meldt de politie.

  De tiener overleed ‘s middags in een bedrijfshal op een terrein aan de Edisonring. Collega’s zouden hem even voor 16.00 uur hebben gevonden. Wat er precies is gebeurd, is volgens de politie nog niet bekend.

  De politie en de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, hebben een onderzoek ingesteld.

  ’Vakantiewerker Geert (15) viel van heftruck en overleed’

  Bron: De Telegraaf
  DODEWAARD – In een magazijn in Dodewaard (Gelderland) is woensdagmiddag een 15-jarige jongen, een vakantiewerker, dood gevonden. De Inspectie SZW (de arbeidsinspectie) en de politie doen onderzoek, zo laat de politie weten op Twitter.

  De bedrijfsleider van het betrokken tuinmeubelbedrijf zegt tegen de Gelderlander dat de jongen, Geert, van een heftruck viel. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

  Het gaat om een havo-leerling van het Van Lodenstein College in Kesteren. De school herdenkt de leerling pas komende week vanwege de vakantie. Klasgenoten hebben in besloten kring al stilgestaan bij het plotse overlijden van de tiener. „De eerste lesdag zal er in ieder geval heel anders uitzien dan gebruikelijk”, zegt een woordvoerder van de school tegen de krant.

 10. Dode bij ongeval op bouwplaats bij bedrijfspand Westpoort

  Maandag 24 februari 2020, Amsterdam
  Op een bouwplaats bij een bedrijfspand in Westpoort is vanmiddag iemand overleden nadat een betonnen muur van 6 bij 4 meter naar beneden is gekomen. De werknemer kwam onder het puin terecht.

  Het ongeval gebeurde in de buurt van een logistiek distributiecentrum aan de Conakryweg waar bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Iets voor twee uur kwam er een melding binnen van een instorting bij het bouwterrein.

  De Arbeidsinspectie laat aan AT5 weten dat er een betonnen plaat naar beneden is gekomen en op een werknemer terecht is gekomen. Het slachtoffer kwam onder het puin terecht en heeft de klap niet overleefd.

  Arbeidsinspectie
  Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer, de politie en de ambulancedienst, kwamen ter plaatse. De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren en of er iemand daar verantwoordelijk voor is geweest.

 11. Medewerker Stal Groenendaal overleden na ongeval met paard.

  zaterdag 22 februari 2020, Bunschoten.

  Op zaterdag 22 februari is een medewerker van Stal Groenendaal in Bunschoten door een paard omver gelopen en kwam daarbij ernstig ten val. Getroffene werd met spoed per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

  Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

 12. Bouwvakker Keizersgracht overleden na val

  Dinsdag 18 februari 2020, Amsterdam
  Bij een ongeval op de Keizersgracht is dinsdagmiddag een bouwvakker overleden na een ongeluk op de vierde etage. Dat bevestigen de politie en de arbeidsinspectie.

  Vermoedelijk was de bouwvakker bezig met sloopwerkzaamheden, toen hij naar beneden viel.

  Na het ongeluk rukten de ambulance en traumahelikopter uit, maar tevergeefs. De man was nog in leven na de val, maar niet aanspreekbaar.

  De inspectie heeft een onderzoek ingesteld. De politie laat weten dat het vermoedelijk om een ongeval gaat.

 13. Bouwvakker overlijdt na ongeval bouwplaats Eindhoven

  Maandag 3 februari 2020, Eindhobven
  Een man is maandag overleden tijdens werkzaamheden op een bouwplaats in Eindhoven. De Inspectie SZW (voorheen de arbeidsinspectie) stelt een onderzoek in, zegt een woordvoerder van de politie.

  Volgens Omroep Brabant kwam de man onder een betonnen plaat terecht die van vijf meter hoog naar beneden viel. Andere bouwvakkers konden net op tijd wegspringen. Collega’s hebben nog geprobeerd het slachtoffer te bevrijden en te reanimeren, aldus de omroep.

  Bouwvakker overleden na ongeluk op bouwplaats in Eindhoven: ‘Er werd geschreeuwd: er ligt iemand onder’

  Bron BD.nl
  EINDHOVEN – Een bouwvakker is maandagmorgen om het leven gekomen na een ongeluk op de bouwplaats van het nieuwbouwwijkje Vredeoord in Eindhoven. De man was op de grond aan het werk toen een gevelplaat en steiger op hem vielen.

  De bouwvakker was aan het werk aan nieuwbouwwoningen in het wijkje bij de Pieter Zeemanstraat/Vredeoord. De nieuwe straat waar hij werkte heet de Grenenhout.

  Volgens getuigen viel de betonnen gevelplaat van een meter of zes naar beneden. Andere bouwvakkers konden op tijd wegspringen, maar één man redde dat niet. Zijn collega’s hebben de betonnen plaat met een heftruck opgetild, waarna de hulpdiensten het slachtoffer konden reanimeren.
  Er landde een traumahelikopter in de buurt. Hulpdiensten hebben hun best gedaan, maar het mocht niet baten. Het bouwterrein is afgezet en de Inspectie SZW gaat onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeluk.

  Er werd geschreeuwd
  Het werk op bouwplaats Vredeoord – waar aannemer Hazenberg uit Vught sociale huurwoningen, koopwoningen en apartementen bouwt – is grotendeels stilgelegd. ,,Uit respect”, zegt een dakdekker. Hij stond op het dak waar het ongeluk gebeurde. ,,Er ging net iemand koffie halen. Die jongen, afkomstig uit Oekraïne, kon niet meer wegkomen. Er werd geschreeuwd: er ligt iemand onder. Daarna hebben we het beton opgetild. Het was verschrikkelijk om te zien”, aldus de bouwvakker.

 14. Man (20) overleden na ernstig ongeval tussen auto en betonwagen

  Donderdag 30 januari 2020, LEEK
  Bij een ernstig ongeval tussen een auto en een betonwagen is een persoon om het leven gekomen.
  Het ongeval gebeurde op de snelweg A7 ter hoogte van Leek, net over de grens bij Groningen.

  De man raakte donderdagochtend ernstig gewond bij het ongeval waarbij een betonwagen door nog onbekende oorzaak door de vangrail heen kwam, en een auto aan de andere kant van de vangrail frontaal raakte.

  De 20-jarige man komt uit Ureterp. De plaatselijke kerk laat in een bericht weten dat de man zaterdag 1 februari 2020 is overleden aan de verwondingen die hij bij het ongeval op liep.

 15. Man(53) komt om bij beknelling

  Dinsdag 28 januari 2020, Roden
  Een 53-jarige man uit de gemeente Westerkwartier is dinsdagavond om het leven gekomen bij een bedrijfsongeluk in Roden.

  Dat gebeurde in een pand aan de Ceintuurbaan. Het slachtoffer raakte bekneld in een machine, aldus een woordvoerder van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De toegesnelde hulpdiensten konden hem niet meer redden.

  De Inspectie SZW onderzoekt het ongeval.

 16. Twee mannen overleden na val in gierput Oostrum

  vrijdag 24 januari 2020, Oostrum
  In het Limburgse Oostrum zijn vrijdag twee mannen uit Venray omgekomen nadat ze in een gierput waren terechtgekomen, meldt de politie. De twee waren 75 en 49 jaar oud.

  De brandweer meldde rond 14.30 uur dat ze in een gierput op zoek waren naar twee vermiste personen. De personen werden even later levenloos aangetroffen. “Helaas kwam alle hulp te laat”, aldus de brandweer.

  Het ongeval gebeurde op een boerenbedrijf aan De Zomp, een weg in het buitengebied in de gemeente Venray. Het is niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. De Arbeidsinspectie zal dit volgens de regionale krant gaan onderzoeken.

  Eerder deze week kwam in het Gelderse Borculo ook al een persoon om het leven na een val in een gierput. Ook van dat ongeval is de precieze toedracht nog onbekend.

 17. Man overleden na val in gierput

  dinsdag 21 januari 2020, BORCULO
  Een man is dinsdag begin van de middag overleden na een val in de gierput van een boerderij aan de Beijerhorstdijk in Borculo. Hulpdiensten werden omstreeks 13.00 uur gealarmeerd. Echter konden ze niets meer betekenen voor de man, hij was ter plekke overleden.

  De arbeidsinspectie gaat onderzoek doen naar de toedracht het ongeluk.

 18. Jongen (17) overleden bij tractorongeval in Reutum

  Vrijdag 10 januari 2019, Reutum
  In de Overijsselse plaats Reutum is vrijdagavond een 17-jarige jongen uit het nabijgelegen Harbrinkhoek om het leven gekomen, toen de tractor waarop hij zat door onbekende oorzaak kantelde.

  Vermoedelijk kwam het slachtoffer onder het landbouwvoertuig terecht. Het ongeval vond plaats bij een rotonde.

  De bestuurder van het voertuig was een eveneens 17-jarige jongen uit Tubbergen. Hij raakt volgens politiewoordvoerder Henk Kremer niet gewond en kon al door agenten gehoord worden over de nog onbekende toedracht van het dodelijk ongeval.

 19. NS-bus richt ravage aan in Bussum, vrouw overleden

  Woensdag 8 januari 2020 Bussum
  In Bussum is woensdag bij een busongeluk een vrouw op een bakfiets aangereden en om het leven gekomen. De NS-bus raakte ook vijf geparkeerde auto’s.
  Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het slachtoffer komt uit Naarden. Verder raakte niemand gewond.

  De bus richtte aan het eind van de middag een ravage aan op de Comeniuslaan op de grens van Naarden en Bussum. Daar botste het voertuig tegen vijf geparkeerde auto’s en reed ook een bakfiets aan, liet een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De vrouw die op de fiets zat raakte bekneld onder de bus.

  In de bakfiets zat ook een kind. Dat raakte niet gewond en werd na de aanrijding ondergebracht in een nabijgelegen woning.

  Vermoed wordt dat de chauffeur van de bus onwel is geworden, en vervolgens auto’s heeft geramd en meegesleurd door de straat. Er wordt nog onderzoek gedaan.

  Tussen Weesp en Naarden-Bussum was woensdagmiddag een sein- en wisselstoring op het spoor, waardoor er tot 19.00 uur geen treinen reden. Een zegsman van de NS bevestigt dat de bus werd ingezet vanwege de storing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuws en informatie op gebied van arbeidsomstandigheden

Users: 4
Posts: 941
Categorys: 2
Comments: 1464
Last Post: 2020-04-04
First Post: 2011-01-27
Alexa Rank: 0
Alexa Links: 0